Tips om op een natuurlijke manier fris te blijven zonder deodorant

Fris blijven zonder deodorant

Groen is tegenwoordig helemaal in! Kijk maar naar de bedrijven die steeds meer aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doen en de consumenten die steeds meer letten op de herkomst van hun producten. Begrippen als fair trade, biologisch en duurzaam kom je dan ook steeds vaker tegen op de verpakkingen van producten. Als je ook helemaal fan bent van deze trend, dan heb je je ongetwijfeld al afgevraagd of er geen alternatieven zijn voor deodorant. Het gebruiken van de meeste deodorants van tegenworodig is namelijk schadelijk voor zowel het milieu als de gevoelige huid van de oksels. Maar geen nood! Je kunt heel gemakkelijk zelf alternatieven maken voor deodorants. Op deze manier breng je geen chemicaliën aan de huid aan (deze zitten in de meeste deodorants), zal je geen schade aanrichten aan het milieu, maar zal je toch de hele dag lekker fris ruiken!

Lemonnn.jpg

Natuurlijke alternatieven voor deodorant

  • Je kunt gemakkelijk zelf deodorant maken door alcohol te mengen met hamamelis of witte azijn. Roer deze ingrediënten door elkaar en giet het over in een spuitflesje. Spuit deze deodorant op 20 cm afstand van de oksel en wacht tot het opdroogt. Hamamelis staat bekend om zijn kalmerende effect op de huid en zal bovendien de geur van alcohol neutraliseren.
  • Voor een zelfgemaakte natuurlijke anti-transpirant meng je 4 eetlepels aluin met 2 eetlepels zuiveringszout en 8 ml alcohol. Giet deze oplossing over in een sprayfles. Spuit deze anti-transpirant op 20 cm afstand van de oksel en wacht tot het opdroogt.
  • Doop een watje in een mengsel van citroen en appelazijn en breng dit direct op de okselhuid aan. Tip: Om de smaak hoef je het niet te doen, maar als je regelmatig van dit mengsel drinkt, zul je wat afvallen. Verdun het echter wel met water voordat je ervan drinkt.
  • Breng wat poeder van zuiveringszout aan onder je frisgewassen en gedroogde oksels. Het zuiveringszout zal de vorming van bacteriën tegengaan en bovendien transpiratie op natuurlijke maar effectieve wijze absorberen.
  • Een andere snelle, simpele en natuurlijke methode om de hele dag door fris te blijven, is het gebruik van verse citrusvruchten. Citrusvruchten hebben namelijk een verfrissende en antibacteriële werking. Onder citrusvruchten behoren o.a. limoen, sinaasappel, citroen, mandarijn, stervrucht en grapefruit. Snijd een schrijfje uit een citrusvrucht naar keuze, en ga hiermee enkele keren langs je frisgewassen en droge oksel. Je zult merken dat je de hele dag door fris blijft.
  • Rozemarijn is een plant met antibacteriële eigenschappen. Mix daarom 8 druppels van etherische rozemarijnolie met 10 cl water. Giet deze oplossing over in een sprayfles. Spuit deze natuurlijke en zelfgemaakte deodorant op 20 cm afstand van de oksel en wacht tot het opdroogt.

Tip

Ben je alcoholvrije deodorants gewend? Maak dan de rozemarijn deodorant, omdat de overige natuurlijke deodorants een onaangenaam prikkend gevoel kunnen geven na het scheren.

Tot slot

Om de hele dag fris te blijven is het nergens voor nodig om een deodorant uit de winkel te gebruiken. Deze zijn voor zowel het milieu als je huid belastend. Maak daarom liever een natuurlijke deodorant die je de hele dag net zo fris houdt!

Gerelateerde artikelen