Beauty bloggers

Inleiding

Een beauty blogger is een, meestal vrouwelijk, persoon die schrijft (blogt) over dingen die te maken hebben met beauty. Dat kunnen dingen zijn als make-up, verzorgingsproducten, beautytips, haarproducten, parfums of mooie schoenen. Eigenlijk alles wat te maken heeft met er mooi uit zien. Tegenwoordig wordt het steeds populairder onder de jongeren. Veel meiden starten een blog waarop ze artikelen en foto’s plaatsen. Ze beginnen meestal op echte blog sites, zoals blogspot.com, blogger.com, wordpress.com en web-log.nl.

In Amerika en Engeland zijn, zoals zij meestal de eerste met alles zijn, de (beauty) blogs ontstaan. Naast het schrijven van artikelen en het plaatsen van foto’s, filmen ze zichzelf ook. Die filmpjes plaatsen ze op Youtube. In zo’n filmpje leggen ze bijvoorbeeld uit hoe je zelf je haar kunt knippen, hoe je een bepaalde oogschaduwlook kunt creëren, hoe je zelf ontharingscrème kunt maken of testen ze een product.

Na een tijdje vonden de beauty bloggers waarschijnlijk dat het wat saai werd, alleen maar dat make-up, want ze maken nu ook vaak shoplogs (filmpje van wat je hebt geshopt), persoonlijke filmpjes, tags en favorieten van de maand.

Bekenden

Michelle Phan de bekendste beauty blogger. Zij maakt hele mooie filmpjes waarin ze onder anderen make-up looks creëert en uitlegt. Naast de filmpjes, heeft ze ook een eigen huidverzorginglijn opgezet, genaamd ‘IQQU’.

In Nederland zijn er een paar bekende beautybloggers en er zijn er heel veel die af en toe iets posten. De eerste beauty bloggers van Nederland waren Mascha van Beautygloss.nl en Cynthia van Misslipgloss.nl.

Mascha is in september 2007 begonnen en Cynthia in 2006. Naast deze twee meiden zijn er nog een aantal redelijk bekende beauty bloggers. Onder anderen: Vera van Veracamilla.nl, Teske van Teskuh.nl, Sanne en Linda van Whatabeauty.nl, Debbie en Wendy van Lushiousbeauty.nl en Serena van Beautylab.nl.

Mascha van Beautygloss.nl

Mascha is een vrouw van 24. Ze is geboren in Rusland, heeft een jaar in Amerika (Miami) gewoond maar voelt zich helemaal Nederlands. Vroeger, rond haar 15e, hield ze een blog bij. Een jaar later maakte ze van die blog een kleine beautyblog. Toen is ze een aantal jaar gestopt en op haar 20e heeft ze haar passie voor beauty opgepakt en is ze begonnen met Beautygloss.nl. Haar site is met name door Girlscene.nl bekend geworden. Elke week werd op Girlscene een filmpje gezet waarin Mascha beautytips uitlegt. Door alle media-aandacht is haar site steeds bekender geworden en nu is Beautygloss.nl Mascha’s baan en verdient ze met de site haar geld.

Teske van Teskuh.nl

Teske is een prettig gestoorde meid van 15 jaar die in haar vrije tijd veel aan haar site werkt, Teskuh.nl. Ze is erg uniek, want zij combineert haar persoonlijke leven met haar passie voor beauty. Ze heeft twee kanalen op Youtube: ‘Mylovebuglife’ en ‘Goodxnightmare’. Op ‘Goodxnightmare’ plaatst ze alle beautyachtige filmpjes en op ‘Mylovebuglife’ plaatst ze filmpjes die te maken hebben met haar eigen leven.

Twitter

Al deze beauty goeroes hebben Twitter waarop ze dagelijks hun bezigheden tweeten. Hier kun je ze volgen:

Mascha: www.twitter.com/maschaa

Cynthia: www.twitter.com/misslipgloss

Vera: www.twitter.com/veraCamilla

Teske: www.twitter.com/teskedeschepper

Sanne: www.twitter.com/Sanneke89

Linda: www.twitter.com/LindaWaB

Debbie: www.twitter.com/lushiousbabe

Wendy: www.twitter.com/wenvers

Serena: www.twitter.com/serenaverbon