Welke fotograaf moet ik kiezen voor een mooie foto of fotoshoot

Inleiding

Een foto is een dierbaar bezit, we maken dan ook massaal foto's met onze digitale camera's. Door de techniek van digitale fotografie is het ook voor de normale mens leuk om mooie foto's te maken. Vele mensen maken dan ook hun hobby van fotograferen. Maar welke fotograaf kies je nou als je een fotoshoot of gewoon een leuke foto wil laten maken?

Waar worden zoal foto's van gemaakt?

Je kan het zo gek niet bedenken of er worden wel foto's van gemaakt. Of het nu om de geboorte van een kind gaat of een trouwreportage het maakt allemaal niet uit, fotografie is leuk! Of je nu een simpel fototoestel hebt, een digitale camera van canon, nikon of panasonic of een spiegelreflexcamera, het maakt niet uit. Tuurlijk zit er wel verschil tussen de kwaliteit van de foto's, maar iemand die voor het huis, tuin en keuken gebruik een camera aanschaft kan in principe ook volstaan met een simpel fototoestel. De fotograaf bepaalt zelf waar hij foto's van maakt, maar kinderen worden toch wel het meest op de foto gezet.

Welke fotograaf in welke situatie?

In welke situatie kies je nou voor welke fotograaf? De kosten voor een professionele fotograaf kunnen behoorlijk oplopen, deze man of vrouw verdient er immers zijn of haar brood mee. In sommige gevallen is het beter om op zoek te gaan naar een hobby fotograaf. Weer in andere gevallen is het beter om zelf het fototoestel ter hand te nemen.

Geboorte

Bij de geboorte van een kind bijvoorbeeld, kun je beter zelf fotograveren, zo kan de aanstaande moeder in alle rust bevallen, mocht je het niet zelf kunnen of willen in die situatie, kun je altijd een bevriend iemand vragen waar jullie je beiden prettig bij voelen om foto's te maken voor in het fotoboek van je kindje.

Bruiloft

Bij een bruiloft zie je ook vaak fotograven aanwezig om deze mooie dag op de gevoelige plaat vast te laten leggen. Tegenwoordig worden steeds meer bevriende hobby fotografen uitgenodigd om een fotoshoot van de bruiloft in elkaar te laten zetten. Dit vooral vanwege de hoge kostenbesparing. Het bewerken van foto's is tegenwoordig ook steeds makkelijker.

Hobbyfotograaf of professionele fotograaf

De professionele fotograaf is natuurlijk in het bezit van de mooiste kwaliteit aan fotocamera's die het mooiste resultaat geven bij het maken van foto's. Voor bijvoorbeeld het maken van een pasfoto is het slim om naar de professionele fotograaf te gaan.

De hobby fotograaf is vaak wel in het bezit van een hele uitgebreide digitale spiegelreflexcamera met speciale fotografie lenzen. De hobby fotograaf kan je dan ook vaak een heel mooi portfolio laten zien van zijn of haar werk. Slim is het in ieder geval om prijzen te vergelijken van de fotograaf waarmee je in zee wilt gaan.

Fotoshoot

Als je een fotoshoot wil laten maken ga je natuurlijk vergelijken wat de kosten zijn voor het fotograferen en of je het soort foto's mooi vind. Van kinderen worden heel veel fotoshoots gemaakt er is dan ook veel variatie in het aanbod aan fotografen. Belangrijk is er op te letten of de fotograaf ook de tijd wil nemen om je kinderen gerust te stellen. Vaak worden er in supermarkten ook fotografen uitgenodigd om van het winkelend publiek een fotoshoot te maken, zij spelen hier handig op in, door gratis foto's aan te bieden als je een fotoshoot wilt laten maken van je kinderen. Echter is het vaak druk in een supermarkt waardoor je kinderen snel afgeleid worden door alle mensen die blijven kijken. Wil je een fotoshoot laten maken van je kinderen is het vaak slimmer om dit te doen in een rustige omgeving zoals bijvoorbeeld thuis. Een hobby fotograaf bied dan ook vaak aan om bij je thuis een fotoshoot te maken.

Links

Vrolijke kiekjes

van kinderwens tot daadwerkelijk kinderen krijgen