Hoe word je foto geniek

Hoe word je fotogeniek

Fotogeniek kun je niet worden.Je bent het of je bent het niet. Heel simpel. Het heeft vooral te maken met de symmetrie van je gezicht en lichaam. Ook de grote van je ogen speelt een belangrijke rol en ze moeten niet te dicht bij elkaar staan. De juiste verhoudingen zijn dus erg belangrijk. Zelfs het testosteron gehalte in je lichaam schijnt een belangrijke rol te spelen. Het mag niet te hoog zijn maar vraag me vooral niet waarom. Fotogeniek zijn heeft ook te maken met zelfverzekerdheid en een goede uitstraling. Je hoeft ook niet perse heel erg mooi te zijn om fotogeniek te zijn. Soms duikt er wel eens een foto van een beroemd fotomodel op zonder make up en dan blijkt het model toch een stuk minder mooi te zijn. Maar ze heeft wel een symmetrisch gezicht en een grote dosis zelfvertrouwen en uitstraling en dat kan een mens ook aantrekkelijk maken. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe de foto gemaakt is. Van de zijkant kun je er vaak belabberd uit zien, zelfs een fotomodel. Er zijn wel tips om wat mooier op een foto te verschijnen en daar maken modellen en filmsterren dankbaar gebruik van.

Tips en Trucs:

Hoofd naar achteren kantelen zodat je nek wat langer lijkt en je geen onderkin hebt op de foto.

Als je van top tot teen op de foto gaat zet dan je ene been voor het andere zodat je slanker lijkt. Kijk maar eens naar sterren op de rode loper, ze zetten allemaal het ene been voor het andere en lachen vrolijk met het hoofd naar achter gekanteld naar de camera. Of met een zwoele blijk doet het dan ook erg goed.

Hand op de heup zodat de nadruk gelegd wordt op de (slanke) taille.

Schouders laag houden zodat de nek weer langer lijkt en de onderkin verdwijnt.

Kijk eerst weg van de camera en net voor de kiek genomen wordt kijk dan lachend in of net boven de camera.

En vergeet niet om ook met je ogen te lachen, alleen een lachende mond staat niet naturel.

Dieren zijn bijna altijd fotogeniek

Is het je ook wel eens opgevallen dat dieren eigenlijk altijd leuk op de foto staan. Ik heb zelf nog nooit een foto gezien van bijvoorbeeld een kat waarbij ik dacht dat die kat beroerd op de foto staat. Waarom is dat eigenlijk? Heeft het te maken met het feit dat een kat niet zoveel uitdrukkingen In het gezicht heeft als de mens? Of zijn ze gewoon erg zelfverzekerd, ze worden niet nerveus van een camera. Ze worden er niet warm of koud van. Een koe staat bijvoorbeeld ook altijd goed op de foto. Misschien omdat ze zulke grote ogen hebben die niet te dicht op elkaar staan? Ze nemen onbewust ook de juiste pose aan. Zie foto.

Zie je wel, het ene been voor het andere. Maar of ze dat doen om slanker te lijken dat betwijfel ik.

Carrière als fotomodel

Overweeg je serieus een carrière als fotomodel maak dan gebruik van deze tips. Ga eerst eens aan de slag met een digitale camera en laat je zelf eens van verschillende kanten zien. Laat de foto’s maken door een vriend of vriendin of ga aan de slag met de zelfontspanner. Zie je er dan toch nog niet zo leuk uit na het uitvoeren van deze tips dan kun je beter een andere carrière nastreven . Zijn de foto’s wel mooi, waag dan gerust een poging en stuur ze op naar een modellenbureau. Wie weet is er voor jou wel een glansrijke carrière als fotomodel in het vooruitzicht.