Make-up tips voor de donkere huid

Make-up tips voor de donkere huid

Als je gezegend bent met een donkere huid, zijn er verschillende trucs die je kunt toepassen om er nóg adembenemender uit te zien. Een donkere huid is van nature dikker en meer vet dan een blanke huid, dus meiden met een donkere huid hebben het geluk dat ze pas op latere leeftijd te maken krijgen met ouderdomsverschijnselen! Bij een donkere huid is het belangrijk om te kiezen voor kleuren die de natuurlijke schoonheid van de eigen teint extra benadrukken.

Goud en Brons

 • Door make-up in goud- en bronstinten te gebruiken, zal je een natuurlijke maar stijlvolle look creëren. Deze metallic tinten passen perfect bij de eigenschappen van een donkere gelaatskleur. Door visagisten worden deze kleuren dan ook geadviseerd voor de zomer.
 • Je kunt de kleuren goud en brons gebruiken in je bronzer, oogschaduw en zelfs blush. Verrijk daarom je make-up stash met deze kleuren maar zorg ervoor dat je matig bent in het gebruik ervan. Gebruik de kleuren niet voor je hele gezicht, maar accentueer alleen de mooiste delen van je gezicht met goud- en bronstinten.
 • Bij bronzers hoef je alleen gebruik te maken van een borsteltje en bronzer make-up. Breng deze aan op de jukbeenderen en werk naar boven toe.
 • Indien je oogschaduw wilt gebruiken in de tinten goud of brons, kies dan een tint die lichter is dan je eigen huidskleur en breng deze aan op de binnenste hoek van je oogleden. Zo creëer je een frisse natuurlijke look.

Perzik

 • Perzik lippen en wangen zijn een van de nieuwere trends op het gebied van make-up. Een donkere huid komt extra goed uit bij een mooie perzik kleur omdat je met perzik je gelaatstrekken op een betoverende manier kunt accentueren.
 • Gebruik een perzikachtige lippenstift of lipgloss om de aandacht op je mond te vestigen en gebruik een perzikachtige oogschaduw om de aandacht op je ogen te vestigen. Alles is mogelijk zolang je de kleur maar op één plek gebruikt!
 • Hoe donkerder de eigen huidskleur, hoe donkerder de perziktint zou moeten zijn om het natuurlijke effect van je make-up te behouden. Wil je de contrasten juist goed laten opvallen? Kies dan een perziktint die enkele tinten lichter is dan je eigen huidskleur.
 • Je kunt ook je wangen perfect accentueren met behulp van een perzikachtige blush. Breng de blush diagonaal aan zodat je je jukbeenderen extra mooi accentueert. Zorg ervoor dat de blush net één tint lichter is dan je eigen huidskleur omdat het bij blush, in tegenstelling tot lippenstift en oogschaduw, niet flatteus zal staan als je voor een lichtere kleur kiest.  

Roze

 • Veel donkere meiden kiezen voor make-up die in de buurt komt van hun eigen huidskleur, maar roze kan de gelaatstrekken net zo fantastisch laten uitkomen!
 • Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is een oogje houden op de ondertoon. Dit houdt in dat je roze tinten kiest die een tint van goud hebben. Wanneer je een heel donkere huidskleur hebt, kies je best een roze tint met een koele ondertoon die neigt naar paars of blauw.
 • Roze kun je rustig gebruiken bij je blush, oogschaduw óf lippenstift/lipgloss.

Tip

Bovenstaande kleuren zijn leuke suggesties om eens af te wisselen en om er achter te komen wat je het leukst staat. Bij donkere meiden komen de gelaatstrekken over het algemene goed uit wanneer de make-up de mooie kleuren van de natuur bevat. Hierbij kun je ook denken aan kleuren als oranje, geel en rood. Maar ook koele tinten zoals blauw en paars zullen je fantastisch staan!