Tips voor zomer make-up

 Zomer make-up

Tijdens de zomermaanden is het altijd riskant om veel make-up aan te brengen. Vanwege de hoge temperaturen smelt je make-up vaak al binnen één uur. Het gevolg is dat je vaak om het uur je make-up moet bijwerken. Dit neemt veel tijd in beslag en daarom kiezen vrouwen er vaak voor om veel minder make-up te dragen in de zomer. Dit is echter nergens voor nodig! Met onderstaande tips zal je make-up er zelfs in de zomer prachtig uitzien!

Huid reinigen

Een van de eerste en meest cruciale stappen bij het aanbrengen van zomer make-up, is het reinigen van de huid. Met het oog op de hete temperaturen, is het belangrijk om dode huidcellen en overtollig talg van het gezicht te verwijderen zodat de make-up beter blijft zitten. Kies een goede cleanser speciaal voor jouw huidtype en gebruik deze op de aangegeven manier. Het is belangrijk dat de cleanser niet op oliebasis is gemaakt. Breng vervolgens een dagcrème op die minimaal SPF 15 bevat. Tip: om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, breng je een dergelijks dagcrème best ook in de winter dagelijks aan.

Make-up aanbrengen

  • Wees je bewust van het feit dat de selectie van make-up producten minstens net zo belangrijk is als de wijze van toepassing. Begin daarom op warme dagen altijd met een make-up basis. Laat eerst je dagcrème minstens 10 minuten drogen en intrekken en breng daarna de make-up basis aan. Make-up basis breng je op je hele gezicht, behalve de lippen, wenkbrauwen etc., aan.
  • Breng daarna een foundation aan die niet op oliebasis is gemaakt; bij voorkeur een minerale foundation. Hierdoor zal je huid er mat en egaal uitzien op warme dagen. Het is ideaal als de foundation ook vitamine E en minimaal SPF 15 bevat. Beide zorgen ervoor dat het proces van vroegtijdige huidveroudering wordt vertraagd.
  • Vervolgens breng je, indien je donkere kringen of wallen onder je ogen hebt, concealer aan. Zorg ervoor dat deze in dezelfde kleur als je foundation is.
  • Optioneel: nu kun je poeder aanbrengen indien je dat wenst. Heb je per ongeluk te veel poeder gebruikt en ziet het resultaat er nogal nep uit? Gebruik dan een face mist.
  • Gebruik daarna een lichte blush voor een gezond kleurtje. In de zomer kun je best kiezen voor roze of oranje tinten.
  • Vervolgens is het tijd voor de ogen. Gebruik voor je ogen altijd waterproof producten, omdat oogmake-up snel smelt. Indien je oogschaduw wilt gebruiken, doe je eerst oogschaduwbasis op. Dit zorgt ervoor dat je oogschaduw de hele dag goed blijft zitten en niet zal smelten. Laat de oogschaduwbasis 5 minuten drogen alvorens je oogschaduw opdoet. Vervolgens gebruik je oogpotlood en/of eyelinerOm een frisse oogopslag te creëren, eindig je met wat mascara.
nude lippen
  • Om je look af te maken, dien je natuurlijk ook de nodige aandacht aan je lippen te besteden. In de zomer draag je best altijd een lippenbalsem die minimaal SPF 15 bevat. Vervolgens breng je een beetje poeder op je lippen aan en daarna is het tijd voor lipgloss. Gebruik een nude lipgloss in de zomer die de natuurlijke vorm van je lippen extra benadrukt. Lippenstift loopt veel sneller uit dan lipgloss en is daarom geen aanrader voor de zomer. Mocht je perse lippenstift willen gebruiken, trek dan ook een lijntje om je lippen met lippotlood zodat de lippenstift minder snel uit zal lopen.
  • Heb je heel lichte of dunne wenkbrauwen? Maak deze dan opvallender met wenkbrauwpotlood – en poeder. Baseer je make-up producten hierbij wel op de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen, zodat je wenkbrauwen er natuurlijk uit blijven zien.

Overige tips voor zomer make-up

  • Gebruik zo veel mogelijk waterproof make-up producten, omdat deze ervoor zorgen dat je make-up minder snel uitloopt wanneer je transpireert.
  • Hoeveel foundation je ook aanbrengt, deze zal je niet beschermen tegen de schadelijke UV stralen. Gebruik daarom altijd een dagcrème of foundation met minimaal SPF 15!