Tips voor gothic make up

Tips voor gothic make-up

Op de catwalk geniet de gothic cultuur al jaren een grote populariteit. Invloeden van gothic kleding, kapsels en make-up zien we daarom dan ook vaak terug in de modebladen. Hieronder krijg je een idee over hoe je zelf gothic make-up kunt opdoen. Met deze make-up kun je je mysterieuze persoonlijkheid weerspiegelen naar de buitenwereld toe. Gothic make-up heeft een duidelijke en herkenbare stijl. Over het algemeen zul je gothic make-up het vaakst aantreffen bij goths, op de catwalk en bij themafeesten. Gothic make-up kan namelijk beschouwd worden als een vorm van kunst die je toelaat om te spelen met je creativiteit. Als je verder leest, zul je ontdekken dat gothic make-up meer dan alleen zwarte eyeliner is!

Over gothic make-up

Gothic make-up is dramatisch en zwaar, daarom is het belangrijk om deze toe te passen op een goed gereinigd en gehydrateerd gezicht. Meestal wordt gothic make-up gebruikt op een (zeer) bleke huid, zodat een groot contrast ontstaan met donkere kleuren van de make-up. Gothic make-up hoeft niet perse alleen zwarte make-up te zijn. Je ziet vaak ook andere kleuren zoals paars, donkerrood, turkoois, smaragd, paars of zelfs fuchsia. Wanneer je gothic make-up op de juiste manier aanbrengt, kun je de mooiste kenmerken van je gezicht extra laten opvallen.

Hoe breng je gothic make-up aan?

  1. Voordat je begint met het aanbrengen van de make-up, is het belangrijk om de huid goed te reinigen. Gebruik vervolgens je dagcrème en laat deze enkele minuten intrekken.
  2. Breng vervolgens foundation aan. Voor het beste effect, kies je een foundation die één tint lichter is dan je eigen huidskleur. Eindig met transparante of witte poeder. Witte poeder geeft een extra dramatische gothic look. Blend het poeder goed bij je hals om lijnen te voorkomen.
  3. Begin met het aanbrengen van een zwarte rand rondom de ogen met behulp van een romig zwart oogpotlood of een zwarte eyeliner zodat de ogen goed opvallen.
  4. Bij gothic make-up zijn de ogen het belangrijkste uitgangspunt. Er zijn talloze stijlen en kleuren om mee te experimenteren. Voor een klassieke gothic look gebruik je een zwarte, diepblauwe, donkergroene, paarse of bordeaux oogschaduw aan op de oogleden. Laat de binnenste hoeken wat lichter dan de rest. Vergeet niet om de oogschaduw goed te vervagen en te blenden, eventueel met een andere kleur oogschaduw.
  5. Meestal wordt er ook aandacht besteed aan het onderste ooglid bij het aanbrengen van gothid make-up. Indien je hiervoor kiest, gebruik je best dezelfde kleur oogschaduw als op je bovenste oogleden. Begin met een dunne lijn bij de binnenste ooghoeken en laat deze steeds breder worden naar buiten toe.
  6. Bij een gothic make-up mag je de wenkbrauwen uiteraard niet vergeten. Kleur je wenkbrauwen daarom in met een donkerbruin of zwart wenkbrauwpotlood om de dramatische look te onderstrepen.
  7. Vervolgens breng je zwarte mascara aan op zowel de bovenste als de onderste wimpers.
  8. Een perfecte gothic look is altijd overdreven, dus meestal vallen zowel de ogen als de lippen op (bij andere looks moet er een keuze worden gemaakt). Om de lippen goed te laten opvallen, begin je met een donkere lipliner, bijvoorbeeld chique bordeaux. Teken heel precies een lijntje om de lippen. Vervolgens kleur je de lippen in met een mooie donkerrode of bordeaux lippenstift. Lipgloss wordt vrijwel nooit gebruikt bij gothic make-up.
  9. Je kunt (optioneel) eindigen met een lichtroze blush. Breng deze heel licht aan, zodat de blush bijna niet opvalt.

Tot slot

Er zijn veel gothic make-up stijlen om uit te kiezen, maar als je een beginner bent, kun je het beste kiezen voor de klassieke gothic look (zie foto) zoals die hierboven is beschreven. Onthoud dat goede resultaten met gothic make-up alleen worden bereikt door te oefenen en experimenteren!