Arabische beauty tips

Arabische beauty tips

Arabische vrouwen staan wereldwijd bekend om hun schoonheid. Een groot deel hiervan is natuurlijk genetisch bepaald, denk maar bijvoorbeeld aan hun exotische uitstraling en sensuele oogopslag. Maar, eerlijk is eerlijk, ze hebben ook wat van hun schoonheid te danken aan hun schoonheidsrituelen, eetgewoonten en hun cultuur. Lees daarom snel verder om er achter te komen wat de grootste Arabische beauty tips zijn en hoe jij daar ook van kunt profiteren.

Huid beschermen tegen de zon

In veel Arabische landen lopen vrouwen gesluierd rond en hebben ze hun huid grotendeels bedekt. Bovendien zitten vrouwen in Arabische landen bijna altijd binnen wanneer de zon fel schijnt en je zult ze niet snel zien zonnebaden. Dit is dé reden waarom Arabische vrouwen vaak tot op hoge leeftijd een relatief mooie huid hebben. De zon is namelijk de belangrijkste veroorzaker van huidveroudering! Nu hoef je er natuurlijk niet zo bij te lopen om een jeugdige huid te behouden. Maar je kunt wel in de schaduw blijven wanneer de zon fel schijnt in de middaguren. Vergeet ook niet om jezelf goed in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Je kunt jezelf extra goed beschermen door ook een hoedje op te doen om je haar en gezicht te beschermen.

Wees kieskeurig met huidverzorgingsproducten

Arabische vrouwen staan er om bekend dat ze kieskeurig zijn wat huidverzorgingsproducten betreft. Als vuistregel geldt: hoe natuurlijker, hoe beter! Het liefst gebruiken ze (eventueel zelfgemaakte) verzorgingsproducten die 100% natuurlijk zijn. Crèmes en lotions die in het Westen populair zijn, slaan daarom ook een stuk minder goed aan in Arabische landen.

Gezonde eetgewoonten

De Arabische keuken is over het algemeen gezond en veelzijdig. Bovendien eten de mensen er minder rood vlees maar juist meer groenten, fruit en noten. Daarnaast wordt er veel thee gedronken. Met name kruidenthee staat bekend om zijn goede eigenschappen voor het lichaam.

Haar verven met henna

De meeste vrouwen verven hun haar of hebben hun haar wel ooit geverfd. Het grote nadeel van haarverf is alleen dat het boordevol chemische stoffen zit die zeer schadelijk voor het haar zijn! Het resultaat is vaak droog, beschadigd en dun haar. Arabische vrouwen verven hun haar daarom met henna. Door je haar te verven met henna, zal je haar zacht, glanzend en gezond zijn. Overigens hoeft je haar niet perse rood te worden door henna. Als je er sterke koffie aan toevoegt, zal je haar bruin worden met een rode gloed.

Spa

Arabische vrouwen komen graag in een spa om lekker tot rust te komen en te ontspannen. Het lichaam wordt van binnen gereinigd en de geest komt tot rust. Het resultaat is een helder hoofd en een prachtige, stralende huid.

Mooie oog make-up

Veel Arabische vrouwen hebben mooie sensuele ogen die ze graag benadrukken door de juiste make-up te gebruiken. Voor de rest gebruiken Arabische vrouwen vaak geen make-up of ze gebruiken verder onopvallende make-up, zodat de ogen het meest opvallende onderdeel van het gezicht zijn.

Plastische chirurgie

Plastische chirurgie is iets wat in Arabische landen tegenwoordig bijna net zo normaal is als in Westerse landen. Met name welgestelde Arabische vrouwen ondergaan steeds vaker cosmetische ingrepen en schamen zich er dan ook niet voor om dit toe te geven. Schoonheid is immers erg belangrijk in de Arabische wereld en Arabische vrouwen hebben er dan ook veel voor over om aan het ideaalbeeld te voldoen.

Conclusie

Dat Arabische vrouwen vaak van nature mooi zijn, is al lang geen geheim meer. Maar door hun schoonheidsrituelen zien ze er tot op hoge leeftijd mooi uit. Nu je de Arabische schoonheidsgeheimen kent, kun je ze zelf ook gebruiken!

Lees ook