Onderkin wegkrijgen met oefeningen en make-up

Onderkin verbergen met oefeningen en make-up

Veel mensen hebben er last van: een onderkin! Meestal is een onderkin te wijten aan een gebrek aan lichaamsbeweging en overgewicht, maar in sommige gevallen is het erfelijk. Met name als je een gezond gewicht hebt, kan de plaatselijke vetophoping bij je kin erg storend zijn omdat het extra opvalt. Er zijn drie methoden om af te komen van een onderkin: chirurgisch, d.m.v. oefeningen en d.m.v. make-up. We zullen hier de laatste twee methoden behandelen, zodat je er achter komt hoe je snel en goedkoop van je onderkin af kunt komen! Tevens wordt er uitgelegd hoe je een onderkin minder kunt laten opvallen door andere kleding en accessoires te dragen.

Onderkin wegkrijgen met oefeningen

Onderkin oefening 1

Dit is de makkelijkste oefening om van een onderkin af te komen. Houd je handpalmen tegen je onderkin aan en masseer de spieren onder je kaak. Je spieren worden verscherpt tijdens deze oefening en worden gedwongen om actief te blijven. Het is belangrijk dat je hierbij je tong tegen het gehemelte aan houdt. Doe deze oefening ongeveer 3 minuten per keer. De oefening is effectiever als je hem meerdere keren per dag uitvoert. Na een paar weken zal je de eerste resultaten kunnen zien.

Onderkin oefening 2

Kauwen is een goede methode voor het wegwerken van een onderkin. Maar veel eten is juist niet gunstig voor een onderkin. Daarom werkt kunstmatig kauwen het beste. Kijk voor deze oefening omhoog en maak kauwbewegingen, net als wanneer je eet. Open en sluit je mond herhaaldelijk. Wanneer je pijn begint te krijgen, dien je onmiddellijk te stoppen. Herhaal de oefening zo vaak als je je er zelf comfortabel bij voelt. Tip: voer deze oefening uit als je alleen bent.

Onderkin oefening 3

Ga in een comfortabele positie zitten en kantel je hoofd naar rechts. Span de spieren van je hals en blijf gedurende 10 seconden in deze positie. Hierna verander je van richting en kantel je je hoofd naar links. Span de spieren van je hals wederom 10 seconden. Herhaal deze oefening hooguit 5 keer achter elkaar.

Onderkin oefening 4

Dit is de meest simpele oefening en kun je vrijwel gedurende de hele dag uitvoeren: kauw op suikervrije kauwgom! Door de kauwbewegingen worden de spieren in je hals en kin aan het werk gezet en hierdoor is deze oefening vrij effectief.

Onderkin wegwerken met make-up

Voor een snelle, tijdelijke oplossing kun je je onderkin verbergen door make-up te gebruiken. Door het creëren van schaduwen kun je je nek langer laten lijken en maak je een dubbele kin minder opvallend. Hiervoor heb je matte poeder nodig die twee tinten donkerder dan je huidskleur is en een make-up kwastje. Met behulp van de kwast creëer je een schaduw net langs je kaaklijn. De schaduw geeft je kaak meer vorm en je dubbele kin zal minder opvallen, vooral van een afstandje. Het lijkt dan dus alsof er een schaduw zit in plaats van een plaatselijke vetophoping. Van dichtbij ziet het er natuurlijk uit en daarom is deze methode ook geschikt voor mannen. De vrouwen kunnen eventueel ook nog de aandacht verplaatsen naar de ogen en jukbeenderen door ook andere make-up te gebruiken.

Onderkin minder laten opvallen door kleding en accessoires

Draag geen kleding die je dubbele kin zal accentueren, dus zeg nee tegen een coltrui, hoge halslijn en hoge V-hals. Probeer zo vaak mogelijk een diepe V-hals te dragen die de aandacht naar het decolleté trekt. Vermijd en slotte ook het dragen van sieraden die een onderkin benadrukken, zoals lange oorbellen die op kinhoogte eindigen en accessoires zoals een sjaaltje. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor sjieke oorknopjes en lange kettingen die de aandacht afleiden van je onderkin.

Tips

  • Als je de oefeningen regelmatig uitvoert, zal je binnen een maand resultaat zien. Maar je zult sneller resultaat zien als je alle oefeningen afwisselt.
  • Vind je een maand te lang duren? Voer dan gewoon alle oefeningen uit én verberg je onderkin met make-up. Dan lijkt het direct alsof je geen onderkin meer hebt en hoef je je onderkin slechts een maand te verbergen!
  • Probeer zo gezond mogelijk te eten en te sporten, omdat je hierdoor de kans vergroot dat vetophopingen zullen reduceren.