Hoe krijg je weer een strakke huid na het afvallen

Overtollige huid na het afvallen

Een drastisch gewichtsverlies kan onaangename sporen achterlaten op de huid. De kans is groot dat je o.a. striae en overtollig huidweefsel krijgt. Het kwijtraken van kilo's zorgt dan misschien wel voor een beter humeur, maar een overtollige huid na het afvallen zal niet bepaald een glimlach op je gezicht toveren. Natuurlijk is het een hele prestatie om je streefgewicht te bereiken, maar een verslapping van de huid zal je goed moeten aanpakken om resultaat te zien. Een overtollige huid is chirurgisch te verwijderen maar dit kost al snel duizenden euro's. Onderstaande tips zijn geschikt wanneer je huid niet al te veel hangt, dus maximaal enkele centimeters. Verwacht daarom geen wonderen maar wél een opmerkelijke verbetering. Onderstaande methoden zullen zichtbaar de conditie van je verslapte huid verbeteren en zullen de elasticiteit van de huid weer in balans brengen.

Tips om een strakke huid te krijgen na het afvallen

  • Het stimuleren van de elasticiteit van de huid is een van de cruciale middelen om de verslapte huid weer mooi te krijgen. Scrub de huid 2 à 3 keer per week zodat de dode huidcellen worden verwijderd. Dit zal direct zorgen voor een mooier uitziende huid en voor de reproductie van weefsels en gezonde cellen.
  • Hydratatie is ook belangrijk om de gevolgen van het afslanken te reduceren. Drink daarom minimaal 8 glazen water per dag zodat je in ieder geval verdere uitdroging en verzakking van de huid tegen gaat en zodat het vochtbalans van de huid hersteld kan worden.
  • De spieren zijn onze belangrijkste middelen om de kwaliteit van onze huid te verbeteren. Doe daarom aan krachttraining om meer spierweefsel te ontwikkelen. Hierdoor kunnen tevens alle gifstoffen via transpiratie het lichaam verlaten. Cardiotraining (fietsen, hardlopen etc.) zorgt voor een betere conditie en uithoudingsvermogen maar het heeft geen langdurig effect zoals krachttraining. Bij krachttraining ontwikkel je spiermassa en spiermassa zal ook tijdens de rust vet verbranden (spieren hebben nu eenmaal meer energie nodig dan vet!) en dit zal resulteren in een mooiere en strakkere huid. Voor de vrouwen: wees niet bang dat je snel te gespierd zult worden. De vrouwen die regelmatig aan krachttraining doen, weten dat het lang duurt om spiermassa te ontwikkelen en dat je hiervoor een volledig andere levensstijl moet hanteren.
  • Gezonde voedingsupplementen kunnen ook bijdragen aan het polijsten van je huid. Vitamine A,B, C en zink hebben allemaal een zeer belangrijke rol in het herstel van de huid. Slik daarom iedere ochtend voedingsupplementen zodat je de stevigheid van je huid stimuleert. En voedingsupplementen zijn natuurlijk goed voor de gezondheid in het algemeen.
  • Daarnaast is het erg belangrijk om je huid dagelijks in te smeren met lotions die rijk zijn aan vitaminen. Smeer iedere ochtend en iedere avond wat lotion op de verslapte huid (maar het liefst op het hele lichaam natuurlijk!). Lotions zorgen voor de juiste hoeveelheid vocht in de opperhuid en voorkomen uitdroging en verzakking. Breng de lotion dus rijkelijk aan voor meer elasticiteit.
  • Masseer de huid zodat de bloedstroom wordt bevorderd en er een juiste hoeveelheid zuurstof naar de cellen wordt vervoerd. Voor een nóg beter resultaat, masseer je de huid met essentiële oliën zoals kokosolie.

Hoe voorkom je overtollige huid na het afvallen?

Het voorkomen van overtollige huid na het afvallen is simpel: verantwoord en gezond afvallen! Volg daarom geen crash dieet en zorg ervoor dat je niet meer dan 1 kilo per week afvalt. Wanneer je te snel afvalt, krijgt je huid niet de tijd om zich aan te passen en ontstaat er overtollige huid. Op een verantwoorde manier afvallen heeft nog een groot bijkomend voordeel, want het verloren lichaamsvet blijft doorgaans ook langer weg!