Tips om er goed uit te zien in bikini of badpak

 Goed uitzien op het strand

Wereldwijd spenderen vrouwen veel tijd, geld én aandacht in de strijd om er goed uit te zien in bikini of badpak. Een bikini is erg onthullend en als je onzeker bent over je lichaam, kan de gedachte van een bikini dragen op het strand flink wat stress met zich meebrengen. Maar met onderstaande tips kan iedere vrouw er goed uitzien in bikini; ongeacht gewicht, leeftijd of het aantal putjes in je benen!

Tips om er op het strand goed uit te zien in bikini of badpak

 • Koop altijd een bikini in de juiste maat. Denk niet van tevoren 'oh, ik val nog snel een paar kilootjes af en dan pas ik zó in die bikini!'. Het nadeel van een te kleine bikini is dat je er dikker uit ziet dan je bent. Koop ook geen te grote bikini omdat je bepaalde lichaamsdelen beter wilt verhullen. De kans is groot dat de bikini, met name na een frisse duik in de zee, af zal zakken!
 • Wanneer je van jezelf wat voller bent, kun je best geen bijpassende rokjes bij de bikini kopen, omdat het dan overduidelijk is dat je bepaalde lichaamsdelen probeert te verhullen. In plaats van de lichaamsdelen waar je ontevreden over bent te verhullen, leg je er juist de nadruk op.
 • Wil je langer uitziende benen? Draag dan een hoog uitgesneden bikinibroekje.
 • Besteed aandacht aan de 'details' en zorg ervoor dat je mooie voeten in de zomer hebt!
 • Kies de juiste zonnebril zodat je er flitsend uitziet op het strand. Soms is het beter om op dit gebied niet de laatste mode, maar de vormen van je gezicht te volgen!
 • Zorg voor een mooie huid. Geef jezelf een gezichtsbehandeling en verzorg je huid goed. Scrub niet alleen je gezicht, maar je hele lichaam en smeer jezelf goed in met verzorgende bodylotions.
 • Houd je make-up minimaal omdat je meer transpireert en daarom zal je make-up sneller van je gezicht smelten. Dit ziet er niet zo fris uit! En natuurlijk wil je wel zorgeloos een frisse duik in de zee kunnen nemen...
 • Denk aan je lichaamshouding als je op het strand bent, met name als je wat voller bent. Doe je schouders naar achteren, borst vooruit en houd je buik in. Probeer het eerst thuis voor de spiegel, zodat je houding er niet geforceerd uitziet!
 • Drink veel water omdat je huid dan goed gehydrateerd blijft. Op warme dagen zou je meer water moeten drinken dan gewoonlijk omdat je ook meer transpireert.
 • Verzorg je haar goed omdat je haar anders door de zon uit zal drogen en/of gaan pluizen. Koop daarom een goede verzorgende haarspray en draag een af en toe een mooie hoed om je haar te beschermen. Haar stijlen op warme dagen is een slecht idee omdat je haar het op deze dagen al zwaar te verduren heeft!
 • Bouw langzaam een mooi kleurtje op. Snel bruin worden klinkt natuurlijk aantrekkelijk, maar de kans is groot dat je zal verbranden. Met een verbrande huid zal je enkele dagen niet meer kunnen zonnen en je zult gaan vervellen; dit ziet er natuurlijk niet zo fraai uit maar is tevens zeer slecht voor de huid!
 • Bij wat vollere borsten is het van groot belang om een ondersteunende bikini top te dragen.
 • In een weinig verhullende bikini is overtollig lichaamshaar echt not done. Onthaar in ieder geval je benen, armen en bikinilijn. Een goede ontharingsmethode om snel en pijnloos te ontharen is suikerwax.
 • Ieder lichaamstype is mooi op zijn eigen manier en het is dan ook nergens voor nodig om een crash dieet te volgen. Dit is slecht voor de gezondheid en na de vakantie zitten de kilo's er in een mum van tijd weer aan! Let echter wel op je voeding, omdat dit veel voordelen heeft. Met name super foods doen wonderen voor de huid en de gezondheid. Denk hierbij o.a. aan een vertraagde huidveroudering, beter humeur, minder hoofdpijn etc.!