Wat is de beste nachtcreme

Inleiding

Een mooie huid is voor veel mensen belangrijk. Een goede nachtcrème kan daarbij helpen. Overdag krijgt je huid heel wat te verduren, denk bijvoorbeeld aan de zon, wind of kou. Met een goede dagcrème kan je je huid overdag beschermen, maar juist 's nachts kan je de huid helpen optimaal te herstellen. Wanneer je ligt te slapen, dan word je huid niet beïnvloed door invloeden van buitenaf. Deze tijd wordt juist gebruikt om de huid te herstellen. Een nachtcrème kan daarbij helpen. Een goede nachtcrème verzorgt en herstelt de huid. Verder is een nachtcrème vochtinbrengend om het vochtgehalte in je huid weer op peil te brengen. Dit zorgt voor een soepele en jonger uitziende huid. Kortom, het gebruik van een nachtcrème is nog best belangrijk! Wat is de beste nachtcrème?

Verschil tussen een dagcrème en nachtcrème

Zowel een dagcrème als een nachtcrème zorgen goed voor je huid, maar er zijn een aantal verschillen tussen deze twee soorten crèmes. De werking van een dagcrème is anders dan van een nachtcrème. Een dagcrème is er vooral op gericht om je huid te beschermen, denk bijvoorbeeld aan een uv-filter. Ook kan een dagcrème er opgericht zijn om je huid mooi te laten lijken. Poriën lijken bijvoorbeeld kleiner of je krijgt een bruin kleurtje door de crème. Een nachtcrème heeft andere taken. De belangrijkste taak van een nachtcrème is het herstellen van je huid en vocht inbrengen. Je huid komt 's nachts goed tot rust en een nachtcrème kan helpen om je huidcellen te herstellen en soepel te houden. De samenstelling van een nachtcrème is anders dan van een dagcrème. Vaak is deze wat dikker en vettiger. Ook zit er vaak een geurtje aan waar je ontspannen van wordt.

Wat is de beste nachtcrème?

Er zijn verschillende nachtcrèmes verkrijgbaar. Een nachtcrème is vaak gericht op een speciaal type huid. Het is belangrijk om een nachtcrème te kiezen die bij jouw huid past. Wanneer je jong bent en een vettige huid hebt, dan heb je een andere nachtcrème nodig dan iemand die beginnende rimpels krijgt. Er zijn verschillende huidtypes:

  • Normale huid
  • Droge huid
  • Gevoelige huid
  • Vette en gecombineerde huid
  • De rijpere huid

Het is belangrijk om een nachtcrème te kiezen die bij jouw huidtype past. Op die manier doe je je huid het meest een plezier en zal hij er beter uitzien. Veel mensen kiezen ervoor om een dagcrème en nachtcrème van hetzelfde merk te gebruiken. Deze zijn vaak op elkaar ingespeeld zodat je ervan verzekerd bent dat je huid 24 uur per dag wordt verzorgd.

Wat is een goede nachtcrème?

  • Nivea
  • Aldi
  • L'oreal
  • De tuinen
  • Biodermal
  • Oil of olaz (voor de rijpere huid)

Conclusie

Met de juiste verzorging kan je huid er een stuk beter uitzien. Je huid goed schoonmaken is erg belangrijk, maar ook de juiste dagcrème en nachtcrème kan helpen. Een nachtcrème doet verschillende dingen, hij voedt, verzorgt en herstelt je huid. In principe herstelt je huid zichzelf 's nachts, maar een nachtcrème kan hierbij helpen. Het is vooral belangrijk om het vochtgehalte in je huid op peil te houden, zodat de huid soepel blijft. Na een nacht slapen zal je zien dat je huid er een stuk frisser en stralender uitziet. Ook kan je het verouderingsproces tegenaan met een nachtcrème. Kortom, met de juiste dag en nachtcrème ben je verzekerd van een goed verzorgde huid!

Wat is de beste dagcrème?