Wat is de beste shampoo tegen haaruitval

Inleiding

Haaruitval is een veel voorkomend probleem. Vooral bij oudere mannen zie je dat het haar flink uitdunt, maar ook vrouwen kunnen last hebben van haaruitval. De meeste mensen met haaruitval zijn hier niet gelukkig mee. Wanneer je vroeger een mooie bos met haar had, dan kan het pijnlijk zijn als je ziet dat het steeds minder en dunner wordt. Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben, denk bijvoorbeeld aan ziekte, ouderdom of een ongezonde levensstijl. Je kan niet altijd wat tegen haaruitval doen, maar met een goede shampoo kan je het haarverlies wel tegengaan en de haren die je hebt gezond houden. Waar moet je opletten als je een shampoo wilt kopen tegen haaruitval? En wat is de beste shampoo tegen haaruitval?

Oorzaken haaruitval

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom iemand haaruitval heeft. De meest voorkomende oorzaak is ouderdom. Dit komt vooral bij mannen voor. Bij veel mannen van middelbare leeftijd zie je dat hun hoofd kaal wordt. Denk bijvoorbeeld aan de bekende inhammen of de plek op het achterhoofd. Vaak zit haaruitval in de familie, in principe kan je hier weinig tegen doen. Met de juiste shampoo tegen haaruitval kan je er echter wel voor zorgen dat het haaruitvalproces vertraagd wordt en dat de haren die je wel hebt gezond blijven.

Bij andere oorzaken van haaruitval zoals stress en ongezonde voeding helpt een shampoo tegen haaruitval beter. Je haar en hoofdhuid zijn namelijk ongezond waardoor de haren uitvallen. Met de juiste shampoo kan je je haren weer gezond krijgen en de haargroei bevorderen. Belangrijk is wel om er erg in te hebben dat een shampoo geen wondermiddel is. Door je levensstijl aan te pakken of uit te zoeken waar de stress vandaan komt zal je zien dat je haarbos zichzelf vanzelf weer zal herstellen. Een shampoo kan je hier echter wel bij helpen.

Wanneer je een shampoo tegen haaruitval zoekt, dan is het belangrijk om te weten waardoor je last hebt van haaruitval. Vraag bijvoorbeeld raad bij de dokter, kapper of dermatoloog.

Wat is de beste shampoo tegen haaruitval?

Er zijn verschillende shampoo's op de markt tegen haaruitval. Dit kan nog best moeilijk kiezen zijn. Allereerst is het belangrijk om een shampoo te kiezen die expliciet aangeeft dat hij tegen haaruitval werkt. Van andere shampoos gaat je haar bijvoorbeeld mooi glanzen of het behoudt de kleur langer, maar deze shampoo's zullen niet tegen haaruitval werken. Het belangrijkste van een shampoo tegen haaruitval is dat deze op de haarwortels en hoofdhuid inwerkt. Het probleem moet namelijk bij de bodem worden aangepakt. Verder is het belangrijk dat een shampoo tegen haaruitval vitamines bevat om je haar gezond te houden en haargroei te stimuleren.

Conclusie

Haaruitval kan een heel vervelend probleem zijn. Sommige mensen leggen zich er makkelijk bij neer dat ze kaler worden, maar andere mensen willen graag hun volle haardos terug. Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval, zoals erfelijkheid, ouderdom, stress en ongezonde voeding. Om een mooie volle bos met haar te krijgen is het belangrijk dat je haar gezond is en dat het probleem bij de wortel wordt aangepakt. Er zijn verschillende shampoos tegen haaruitval. Het is belangrijk dat er genoeg vitamines inzitten en dat ze gericht zijn op haaruitval. Verwacht echter geen wonderen van een shampoo tegen haaruitval. De shampoo zal je bestaande haren gezonder maken, de haargroei licht stimuleren en het het kalingsproces vertragen, maar je zal er niet opeens een volle haardos van krijgen.

De beste shampoos tegen haaruitval

Onderstaande shampoos zijn allemaal shampoos die prima gebruikt kunnen worden tegen haaruitval. Het is moeilijk om te zeggen wat nu echt de beste shampoo is tegen haaruitval, omdat dit voor iedereen persoonlijk is. Onderstaande shampoos krijgen het meeste positieve reacties. Ben je niet tevreden met je shampoo tegen haaruitval, probeer dan eens een andere.

  • Vichy Dercos
  • Actigener
  • Vitakruid Silica hair shampoo
  • Bioscalin haarshampoo
  • Hairgro active shampoo