Wat is de beste antiroos shampoo

Inleiding

Veel mensen hebben last van roos. Ongeveer veertig procent van de mensen heeft weleens last van roos. Het komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Kinderen hebben zelden last van roos. Je kan roos herkennen aan de witte schilfertjes op je hoofd en aan de bovenkant van je haar. Het is een vervelend gezicht om te zien, maar je kan ook echt last hebben van roos. Vaak jeukt je hoofdhuid verschrikkelijk en kan je huid rood zien. In extreme gevallen kan je zelfs last krijgen van haaruitval. Dit is natuurlijk allemaal erg vervelend, maar toch wordt roos gezien als een onschuldige aandoening. Je kan heel makkelijk zelf wat tegen roos doen. Vaak is het gebruik van een goede anti-roos shampoo al voldoende. Wat is roos precies en wat is de beste anti-roos shampoo?

Wat is roos precies?

Iedereen weet hoe roos eruit ziet, maar wat het precies is, dat is voor veel mensen een vraagteken. Roos is in de meeste gevallen een vorm van eczeem. De officiële naam hiervoor is seborroïsch eczeem. De huidcellen op je hoofd delen te snel waardoor ze gaan schilferen. Vaak komt dit op enkele plekken op het hoofd voor. Deze vorm van eczeem hoeft niet alleen op het behaarde gedeelte voor te komen, maar het kan ook op andere plekken voorkomen. De oorzaak van deze vorm van eczeem is waarschijnlijk een gistinfectie. Alle mensen hebben gist op hun hoofdhuid, maar bij mensen met roos ligt de concentratie van gistcellen veel hoger. Door de ontsteking kan de huid nog eens extra gaan jeuken en schilferen. Het is niet altijd aan te wijzen waarom de één wel roos krijgt en de ander niet. Wel is bewezen dat als je stress of een lagere weerstand hebt, dat de kans dan groter is dat je roos krijgt, zeker als je hier gevoelig voor bent.

Wat kan je tegen roos doen?

In de meeste gevallen is het gebruik van een goede anti-roos shampoo al voldoende om van de roos af te komen. Veel bekende shampoo merken bieden een anti-roos shampoo aan. Door de aanwijzingen op de fles te volgen zal je in de meeste gevallen merken dat de roos minder wordt en uiteindelijk helemaal weggaat. Wanneer je twijfelt of je roos hebt of wanneer je er echt heel erg veel last van hebt, dan kan je om raad vragen bij je huisarts of dermatoloog. Maar de meeste mensen kunnen hun roos prima zelf aanpakken met een goede anti-roos shampoo. Wat is de beste anti-roos shampoo?

Wat is de beste anti-roos shampoo?

Er zijn verschillende anti-roos shampoos. Niet bij iedereen werkt een bepaalde shampoo even goed. Het kan schelen door eens naar een ander merk over te stappen. Onderstaande anti-roos shampoos geven de beste resultaten.

  • Head and Shoulders
  • Elvive
  • Resdan anti-roos shampoo
  • Schwarzkopf anti-roos shampoo
  • Selsun anti-roos shampoo

Conclusie

Roos is een vervelende aandoening. Het kan je haar en hoofdhuid aardig ontsieren, maar je kan er ook nog eens last van hebben. Veel mensen hebben bijvoorbeeld last van jeuk. Gelukkig kan je roos zelf heel makkelijk aanpakken. Met het gebruik van een goede anti-roos shampoo zal je zien dat de roos minder wordt en uiteindelijk verdwijnt. De beste anti-roos shampoo is die van Head and Shoulders. Deze shampoo is echter vrij agressief. Wanneer je een gevoelige hoofdhuid hebt, dan kan je beter overstappen op één van de andere anti-roos shampoos. De anti-roos shampoo van Elvive is een goede vervanger. Wanneer de roos niet minder wordt, ondanks gebruik van een anti-roos shampoo, dan kan je het beste advies vragen aan de dokter of dermatoloog.