Wat wil je weten over een wenkbrauwlift

Een wenkbrauwlift overwegen

Alles in ons lichaam kan verzakken, ook de wenkbrauwen. In onze moderne maatschappij kan elke verzakking ook weer verholpen worden. Bij een wenkbrauwlift wordt niet alleen het verzakken hersteld, ook de minder fraaie rimpeltjes tussen de wenkbrauwen en de wel bekende voorhoofdrimpeltjes worden onder handen genomen als u die combinatie wenst.
 

Hoe gaat een wenkbrauwlift

  • Tijdens de operatie wordt een insnijding (incisie) in de haargrens gemaakt. Dan wordt de huid van het voorhoofd en van de wenkbrauwen van het onderliggende weefsel los gemaakt. Daarna wordt die huid omhooggetrokken (te vergelijken met de facelift) en wordt het vetweefsel en, indien nodig, ook huidweefsel verwijderd. Dat is nogal wat! Eigenlijk krijg je dus niet alleen een wenkbrauwlift maar ook een voorhoofdlift. Het spreekt dan ook voor zich dat deze ingreep vooraf goed besproken moet worden met de uitvoerende chirurg. Wil je alleen een wenkbrauwlift of nog meer?
  • Je gelaat, meer nog, je volledige gelaatsuitdrukking ondergaat een behoorlijke verandering en het is niet de bedoeling dat je na de ingreep zelf in de negatieve zin schrikt van het resultaat.

Of alleen maar een wenkbrauwlift?

In dit geval wordt via de kleine insnijding boven elke wenkbrauw de wenkbrauw opgetrokken.

Hoe?

  • Onder plaatselijke verdoving wordt een sneetje van ongeveer 5 cm gemaakt boven elke wenkbrauw. Op verzoek kan de ingreep ook onder algehele narcose worden uitgevoerd. Vervolgens wordt de huid onderhuids losgemaakt tot aan de wenkbrauw en wordt deze glad en strak getrokken, totdat de wenkbrauw op de juiste hoogte ligt.
  • Voor de operatie tekent de plastisch chirurg het huiddeel af dat boven de wenkbrauwen weggenomen moet worden. Het te veel aan huid wordt verwijderd en de sneetjes worden gehecht. Het geopereerde gebied en ook de oogleden kunnen gezwollen en blauw zijn.
  • Na 5 tot 7 dagen worden de hechtingen verwijderd. Dat is niet altijd nodig: er zijn ook chirurgen die oplosbare hechtingen gebruiken. In het begin zullen de littekens nog zichtbaar zijn. Na ongeveer een jaar vervagen deze en zijn vaak nauwelijks zichtbaar.
  • Het eindresultaat van een wenkbrauwlift is meestal uitstekend te noemen. Het resultaat is meestal blijvend maar houdt het verouderingsproces niet tegen: als uw huid weer gaat zakken dan is een nieuwe operatie soms noodzakelijk.

Toch in combinatie met de voorhoofdshuid?

Is de voorhoofdshuid verslapt en heb je een aantal diepe, horizontale rimpels en daarbij ook nog eens uitgezakte wenkbrauwen en een horizontale rimpel bij de neuswortel dan kan het hele voorhoofd worden gelift door middel van een voorhoofdslift. Afhankelijk van de manier waarop de operatie wordt uitgevoerd, heb je dan één vrij groot litteken of 4 kleine sneetjes (kijkoperatie) ter hoogte van de haargrens. Dit gebeurt meestal met oplosbare hechtingen.

Conclusie

Overleg vooraf goed wat je precies wilt laten doen!

Over de prijzen: die zijn zo variabel dat een overzicht onmogelijk te geven is. Wat ook opvalt: er zijn praktisch overal voorjaarspromoties (tot april, tot 15 mei enz...). Op het eerste zicht lijken de behandelingen goedkoper in België dan in Nederland ... beetje surfen is de boodschap!