Transplantatie van wimpers: verleidelijke blik

Wimpers transplanteren

wimpers transplanterenMet mooie wenkbrauwen alleen ben je er nog niet: de wimpers zijn minstens even belangrijk! Volgens de cosmetica-reclame hoort bij een zwoele blik dringend een stel mooie, lange wimpers want je bent het waard volgens hen. Uiteraard kunnen oogwimpers ook worden getransplanteerd. In de prijslijst van de plastische chirurg staat deze behandeling keurig als volgende item op het menu, net onder of boven de wenkbrauwtransplantatie. Je krijgt dus meteen de indruk: die twee horen gewoon samen!

 

Wimpers en Moeder Natuur

♦ Speelt ook bij het wimperverhaal een belangrijke rol. Wie is er niet jaloers op vrouwen/meisjes die van nature lange, donkere wimpers hebben? Wat een (verleidende) blik en nog gratis ook!

♦ Wimpers verhuizen bestaat nog niet zo heel lang en de nieuwste techniek dateert van 2004. De indicatie moet goed worden onderzocht: niet iedereen komt in aanmerking voor deze ingreep, althans bij een gewetensvolle arts!

Transplantatie

Een wimpercreatie gebeurt eigenlijk in principe hetzelfde als die van de wenkbrauwen.

► Onder plaatselijke verdoving worden haarzakjes van de hoofdhuid één voor één ingeplant in het ooglid nadat in het ooglid voor elk wimpertje een kleine, kromme insnijding is gemaakt. Krom omdat de nieuwe haartjes in dezelfde richting moeten staan als de reeds aanwezige, eigen wimperhaartjes. Ook moet de overgang zo natuurlijk mogelijk ogen.

► Per ooglid worden ongeveer 25 haartjes verhuisd. Meestal gebeurt de hele ingreep in één enkele sessie! Je begrijpt dat dit een werk van geduld is: hou rekening met twee tot drie uren!

→ Onbeantwoorde vraag: ik las in de beschikbare informatie dat de nieuwe wimpers alleen op het bovenste ooglid getransplanteerd worden?

► Tenslotte worden de haartjes, zoals bij een kapper, op de juiste lengte geknipt. De getransplanteerde haartjes groeien binnen enkele dagen vanzelf vast.

Nazorg

  1. Na de transplantatie worden de nieuwe wimperhaartjes langer dan de eigen, natuurlijke wimpers. Trimmen achteraf blijft dus nodig!
  2. Onderhoud: de getransplanteerde haren eenmaal per week knippen en met een wimpertang krullen naar eigen behoefte. Mascara is eveneens een waardevol hulpmiddel.

En valse wimpers?

Dank zij de bambi-ogen van Cheryl Cole (van de meidengroep Girls Aloud) weer helemaal hot! Zelfs zo hot dat de slimme meiden een eigen collectie valse wimpers 'Eyelure' op de markt gooien. Uiteraard in een gigantisch succes in de fanshop!

In navolging van de haartrends worden valse wimpers tegenwoordig 'wimper-extensies' genoemd. Alles moet immers langer en voller daar waar mogelijk!

En alles moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien ondanks het allemaal nep is!

 

Het zoveelste wondermiddel?

Sinds ongeveer augustus 2009 brengt het merk L’Oréal Paris een nieuwe mascara in het rek. Die belooft van alles: kleuren, ondersteuning, versterking en voorkomt zelfs vroegtijdig uitvallen! Kortom: te mooi om waar te zijn en vanaf oktober te koop voor een adviesprijs van 16,49 eurootjes!

Zie ook: Wat wil je weten over transplantatie van de wenkbrauwen?