Bespaartip 1 ga scheren met olijfolie

Inleiding

In tijden van economische crisis is het goed om extra op je uitgaven te letten. Elke besparing is mooi meegenomen omdat je geld per slot van rekening maar 1 keer kunt uitgeven. In dit artikel misschien een wat ongebruikelijke bespaartip maar eentje die wel zeker werkt. Scheren met scheerschuim of scheergel versus scheren met olijfolie, de details kun je in dit artikel vinden. Wil je meer lezen over geld besparen, lees dan ook het artikel: bespaartip 2 water besparen met wc doorspoelen.

Scheren met scheergel

Tegenwoordig zijn er vele keuzemogelijkheden hoe je je als man (of vrouw) kunt scheren.  Natuurlijk is er al een verschil tussen scheren met een (electrische) scheermachine of het scheren met scheermesjes. Aangezien je terecht gekomen bent bij dit artikel ga ik er voor het gemak van uit dat je je scheert met behulp van scheermesjes. Scheren met scheermesjes is denk ik een heel verstandige keuze, ik scheer al jaren met scheermesjes en deze methode bevalt mij zeer goed. Het enige nadeel aan scheren met scheermesjes is dat er tevens gebruik moet worden gemaakt van (dure) scheerschuim of scheergel. De prijs voor scheergel van het merk Albert Heijn voor de gevoelige huid heeft een prijskaartje van € 1,30 per 200 ml. Je gebruikt gemiddeld zo'n 6 busjes per jaar, uit eigen ervaring.

Scheren met olijfolie

Scheren met olijfolie heeft enkele enorme voordelen ten opzichte van scheren met scheerschuim of scheergel. In de eerste en belangrijkste plaats is olijfolie puur natuur, scheerschuim en scheergel worden gefabriceerd in fabrieken en zijn niet puur natuur. Alle eigenschappen die scheerschuim en scheergel bevatten, namelijk: bevorderen van het glijvermogen van de scheermesjes over de huid, een verzachtend effect en zelfs goed voor de gevoelige huid bevat olijfolie ook maar dan zonder chemische stoffen. In de tweede plaats en belangrijk voor dit artikel is de prijs van olijfolie. De prijs voor een flesje olijfolie van het merk Albert Heijn heeft een prijskaartje van € 1,19 per flesje van 250 ml. Ik doe ruim een jaar met een flesje van 175 ml, mijn inschatting is dat een flesje van 250 ml genoeg is voor twee jaar scheren (mits je er tussendoor geen eitjes mee gaat bakken).

Conclusie

Scheren met olijflie versus scheren met scheerschuim of scheergel, de eindconclusie. Scheren met olijfolie klinkt misschien vreemd maar is een goed(koop) alternatief voor de verschillende merken scheerschuim en scheergel op de markt. Puur natuur, dezelfde eigenschappen bevattend als scheerschuim en scheergel, is olijfolie een goede en goedkope vervanging van scheerschuim en scheergel. Waar scheren met scheerschuim of scheergel per 2 jaren al snel € 15,60 kost heeft scheren met olijfolie slechts een prijskaartje van € 1,19 elke twee jaren. Een besparing van € 14,40 elke twee jaar, dat is toch weer mooi meegenomen.

Behalve dit voordeel is er een aanvullend voordeel welke ik moeilijk in geld kan uitdrukken. Sinds ik mij scheer met behulp van olijfolie is het gebruik van aftershave of vochtinbrengende lotion na het scheren niet meer nodig. De belangrijkste reden hiervoor is dat de olijfolie de huid ook voorziet van olie waardoor ik in ieder geval geen vochtinbrengende lotion meer gebruik. Dit is natuurlijk dubbele winst want het gebruik van olijfolie in plaats van scheerschuim of scheergel levert al geld op en het is dus ook niet meer nodig aftershave of andere vochtinbrengende lotion aan te brengen. Afhankelijk van het merk je gebruikt kun je deze winst zelf uitrekenen.

Reacties (7)

Reageer
Johan44 reageerde 10 jaar geleden
29 Aug 13:44
En het werkt nog steeds, dit is echt een wereldtip!!!
Johan44 reageerde 10 jaar geleden
06 Aug 19:49
en nog steeds heb ik er baat bij want het werkt nog steeds voor mij hoor.....
Johan44 reageerde 10 jaar geleden
03 Aug 19:13
Wat een supergoed idee zeg en het mooie ervan is dat het nog werkt ook.....Goed hoor! Ben heel blij met deze manier van scheren en het is nog goed voor mijn huid ook....
Romy40 reageerde 10 jaar geleden
26 Jul 17:37
En het werkt nog steeds hoor dit is echt een super uitvinding....
Romy40 reageerde 10 jaar geleden
24 Jul 12:49
Het werkt nog steeds goed hoor dat olijfolie. Mijn man vind het de uitvinding van de eeuw, perfect gewoon.....
TOPPER!!!!
Romy40 reageerde 10 jaar geleden
23 Jul 13:09
Ik wou ff zeggen dat het echt een verschil heeft gemaakt voor mijn man hij is superblij met deze uitvinding dus ik zou zeggen: Whoopwhoop voor dit idee!!!!!
Romy40 reageerde 10 jaar geleden
23 Jul 01:35
Hallo,

wat een super idee zeg. Ik ben er cker een voorstandster van ook al ben ik een vrouw. Mijn man en ik zijn christenen en houden het liever zo natuurlijk mogelijk en daarom is dit een ideaal idee en het bespaart ook nog in je portemonee. Uiteraard is het ook beter voor je huid dan al die chemische troep die er in scheerschuim zit.
Ja bij mijn man in zijn toiletkastje geen scheerschuim meer maar Olijfolie.
Dankje voor de tip we zijn je heel dankbaar daarvoor.

Groetjes,

Romy & Ilario