Kinderkleding kopen op een kinderkledingbeurs

Inleiding

Wil je niet zo heel veel geld uitgeven aan kinderkleding dan is het verstandig om de uitverkoop van verschillende winkelketens in de gaten te houden. Vind je het niet erg om tweedehands kleding voor kinderen te kopen dan bestaat er ook de mogelijkheid om deze kleding te kopen op een kledingbeurs en zelf ook nog wat te verkopen. Lees meer over het kopen en verkopen van kinderkleding op een beurs.

Tweedehands kinderkleding kopen op een beurs

Aangezien kinderen steeds weer een nieuwe maat kleding nodig hebben, kan het aanschaffen van kinderkleding een dure aangelegenheid zijn. Wil je niet zoveel uitgeven aan kinderkleding dan is een optie om kinderkleding te kopen op een beurs. In veel plaatsen in Nederland worden geregeld beurzen gehouden. Op deze beurzen is het dan mogelijk om tweedehands kinderkleding te kopen. Op veel van deze beurzen is het naast het kopen van kinderkleding ook mogelijk om speelgoed te kopen. Op deze beurzen worden ook vaak tweedehands merkkleding voor kinderen aangeboden. Dan heb je toch kinderkleding van een goed merk en een goede kwaliteit. Wel vergt het kopen van kinderkleding op een beurs wat tijd. Er ligt heel veel kleding en het zal redelijk druk zijn.

Inname van kinderkleding en/of speelgoed

Naast het kopen van kinderkleding en speelgoed is het ook mogelijk om zelf kinderkleding en/of speelgoed op een beurs in te leveren. In de meeste gevallen is het mogelijk om op bepaalde tijdstippen de kinderkleding en/of speelgoed in te leveren. Bekijk van tevoren goed welke kleding (bijvoorbeeld vanaf een bepaalde maat) ingeleverd mag worden. Meestal is het inleveren van kinderkleding aan een maximum hoeveelheid verbonden. Let er wel op dat de kleding schoon is, gestreken is, en bovendien niet al te oud is. Je wilt zelf toch ook kleding kopen die er nog goed uitziet. Voor het inleveren van speelgoed is het meestal zo dat er ook een maximum verbonden is. In de meeste gevallen mag alles ingeleverd worden. Er geldt echter wel een beperking hier. Er mag in de meeste gevallen niet te veel speelgoed voor baby’s ingeleverd worden. Bovendien mogen puzzels (aangezien niet te controleren valt of de puzzel compleet is) en knuffels niet ingeleverd worden.

Opbrengst ingeleverde kinderkleding en speelgoed

Nadat de kinderkledingbeurs en/of speelgoedbeurs is afgelopen kun je, veelal op dezelfde dag – de spullen ophalen die niet verkocht zijn. Je hebt dan de mogelijkheid om deze spullen weer mee naar huis te nemen of om deze op de beurs achter te laten. De kinderkleding en speelgoed worden dan naar een goed doel verscheept, bijvoorbeeld een kindertehuis in Polen. Tijdens het ophalen van je spullen krijg je ook een envelop mee met de opbrengst die de kinderkleding en/of speelgoed hebben opgebracht. Tijdens elke nieuwe beurs wordt er een goed doel uitgezocht. Het goede doel ontvangt een aantal procenten van de spullen die voor jou worden verkocht. Dit kan per beurs verschillen en dit percentage zit in de meeste gevallen tussen de 10 en 25 procent.

Waar worden deze kinderkledingbeurzen en/of speelgoedbeurzen gehouden?

In de meeste gevallen worden deze beurzen gehouden door mensen die iets met kinderen te maken hebben. Je kunt denken aan scholen, crèches, peuterspeelzalen of gewoon een aantal moeders die een beurs hebben opgezet. De beurzen vinden plaats in het voorjaar en in het najaar zodat met voor elk gewenst seizoen kleding kan kopen en verkopen. Meestal wordt in het plaatselijke krantje of op een school aangegeven wanneer de beurzen worden gehouden.

Conclusie

Kinderkleding kopen op een kinderkledingbeurs kan voordelig zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om alleen kinderkleding aan te leveren en nog wat te verdienen. Het is in elk geval een aanrader om het eens uit te proberen.