UV-beschermende kinderkleding

Kinderkleding en UV

We weten allemaal dat genieten van de zon veel risico inhoudt. Meer specifiek: kans op huidkanker! En het wordt nog erger: teveel UV-stralen in de kinderjaren is de belangrijkste oorzaak voor de mogelijke ontwikkeling van huidkanker op latere leeftijd. Wie wil nu niet het beste voor zijn kids? Denk dan aan dit advies: je kunt gaan smeren met van alles en nog wat… maar optimale bescherming tegen schadelijke zonnestralen kan nog beter met UV-proofed kleding!

Beschermenende kinderkleding

Zonbeschermende zwemkleding was in eerste instantie alleen verkrijgbaar in Australië. Daar heeft men het probleem wel goed begrepen: vrijwel alle kinderen lopen er rond in UV-proofed kleding! Dat moet ook wel want de zonnestralen zijn er uitzonderlijk sterk omdat Australië het dichtst bij het gat in de ozonlaag ligt.

Maar ook in andere landen als Duitsland, Scandinavië en in Groot-Brittannië zie je meer en meer UV-bestendige kleding op het strand, bij zwembaden en bij zelfs gewoon bij het sporten.

De keerzijde van de medaille is uiteraard dat je geen egaal bruin kleurtje opbouwt. Maar wat is het belangrijkst? Deze vraag beantwoorden is heel eenvoudig: gebruik als ouder(s) gezond verstand en laat de kids zo maar niet in hun (half) blootje lopen!

Beschermingsfactor van UV proofed kledij?

Volgens de fabrikanten is deze speciale kleding vergelijkbaar met factor 50+. Dat is nogal wat! Hoe komt dat? De betere UV-proofed-kleding wordt gemaakt van een speciale stof die zijn succes heeft bewezen in de watersportkleding. Ze is niet onderhevig aan invloeden van zand en/of chloor, hoewel: wetenschappelijke tests zijn nog niet voorhanden. Wel een excellent certificaat uit Australië, inhoudende een beschermingsfactor van meer dan 50+.

Waar is de kleding te koop?

Gelukkig is er een Nederlandse webshop waar deze spullen online verkrijgbaar zijn. Link onderaan dit artikel. Op deze site vind je ook alle nodige informatie. Verzending gebeurt met TNT. Assortiment voor peuters (1-2 jaar) en kids (2-9 jaar). Inclusief maatvoering en wasvoorschrift. De collectie is dan misschien niet zo erg uitgebreid, keuze is er genoeg! Kortom: een bezoek aan de website is de moeite waard!

Link

Webshop: UV proofed zwemkleding