Zijden kousen bestaan die nog

Inleiding

Ik hoor u al denken, zijden kousen, bestaan die nog dan? Inderdaad zijden kousen bestaan nog steeds al zijn ze welliswaar moeilijk verkrijgbaar. Bepaalde gespecialiseerde internetshops verkopen ze, maar wanneer u ze gewoon in de kousenboetiek wilt kopen, moet ik u echt teleurstellen. De zijden kousen zijn in de jaren 40 door de nylonkous verdreven uit de winkelschappen.

Wat zijn nu zijden kousen?

Zijden kousen is gemaakt van het natuurlijke product zijde, afkomstig van de zijde rups. In Zuid Frankrijk in de park de Cevennen is de zijden productie in ere hetrsteld. Zo zitten er in de plaatsen Anduze en Ganges nog een aantal zijden producenten. Hier ontrekken luxe Franse lingerie merken hun hoogwaardige Franse zijde vandaan voor fabricage van zijden lingerie.

Wat maakt zijden kousen nu zo bijzonder?

Omdat zijden kousen gemaakt is van een natuurlijk product, is het een heel goed alternatief voor vrouwen die nylon allergie hebben. Op die manier kunnen de vrouwen toch mooie kousen aan onder hun elegante rok of jurk. Het bijzondere van zijden kousen is, dat ze wasemen beter uit dan nylonkousen, ze isoleren betrer bij warmte en bij kou en ze voelen dan ook geheel zacht aan. Verder is zijde een rekbaar product, dus het sluit zich mooi rond om het been heen.

Vallen zijden kousen op bij dragen?

Zijden kousen vallen niet echt op wanneer je ze draagt. Maar wanneer je goed kijkt zie je met een bepaalde licht val dat ze een bijzondere glans hebben, Echte kenners zal hetw el opvallen dat u zijden kousen draagt. Maar het meeste zult u toch de opmerking krijgen, van wat een mooie panty heeft u aan.

Welke soorten heb je?

Ze zijn te verkrijgen in jarretelkousen en stay-ups in de dikte van 20 denier. Sinds kort zijn er ook zijden panty's, deze zijn te verkrijgen in 15 denier en 30 denier. Ze worden gemaakt met verstevigde tenen en hielen (RH&T). Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, ivory, huidskleur en zwart.

Wat kosten ze?

Voor zijden kousen en panty's moet je al snel rekenen op een bedrag van rond de € 30,00, dus best wel kostbaar. Maar vrouwen die last hebben van nylon allergie hebben het er dan ook wat graag voor over. Ook voor bruidslingerie zijn de zijden kousen erg geliefd in de kleuren wit en ivory. Het blijft natuurlijk altijd bijzonder om echte zijden kousen te dragen op je huwelijksdag.

Hoe worden ze gemaakt?

Wanneer de zijde in draad word aangeleverd bij de kousen fabrikant, spannen die de zijde draad in op de carousselbank. Op deze corousselbank worden de kousen uit één stuk rondgebreeën in een tube vorm. Wanneer de zijde kousen van de carousselbank afkomen, naaien de coupeuzes bij de tenen met de naaimachine de teennaad er in. Na grondige inspectie worden de zijden kousen zorgvuldig verpakt. De zijdenpanty's worden zelfs in een luxcieuze box verpakking verpakt. Zijden kousen worden gemaakt door de Franse kousenfabrikanten Cervin en Gerbe, die beiden bekend staan om hun luxe beenmode producten.

Tip

Heine - Schoenen