Haartrends winter 2010-2011

Haartrends winter 2010/2011

Hoe zien de kapsels voor winter 2010/2011 eruit? Op de catwalk zie je veel uiteenlopende kapsels. De kapsels waren over het algemeen chique en ingetogen. Voor mannen en vrouwen komen er wel een aantal nieuwe trends bij.

Vrouwen

Lang haar of juist hele korte kapsels met een mannelijke inslag zijn helemaal in. De nonchalante, warrige ‘beachlook’ van afgelopen zomer blijft deze winter in de mode. Glad naar achteren gekamd haar en hoogglanzende gel komt ook weer terug. Nieuw is de faux bob, hierover later meer. Een knot kan nog steeds maar vlechten maken plaats voor een staart met een zijscheiding. Eigenlijk kan deze winter ontzettend veel. Van lang tot heel kort haar en van strak tot losjes opgestoken. Hieronder de nieuwste trends.

Ultrakort

Hieronder zie je dè trend van de winter. Een heel kort kapsel naar achteren gekamd met gel erin.

Faux bob

De faux bob is een trend gestart door Michelle Obama. Op een feestavond in het Witte Huis droeg ze dit kapsel voor het eerst. Veel mensen dachten dat ze haar haar afgeknipt had, maar dit bleek niet waar.

Lang, warrig kapsel

Lang haar blijft de trend, het blijft gewoon vrouwelijk. In de winter is de jaren 70 stijl helemaal in. Lang haar dat expres een beetje piekerig valt met een pony of lange lok.

Mannen

Voor mannen zijn er niet veel verschillende kapseltrends maar wel een aantal nieuwe. Je zag vooral de ‘zwerverslook’ op de catwalk. Wilde, ongekamde kapsels zijn de trend. Lang haar komt ook weer terug in de mode. Het volgende seizoen moet het haar er natuurlijk uitzien: glanzend is uit, mat haar is in. De wetlook is ook verdwenen. Er mogen niet teveel stylingproducten worden gebruikt, anders wordt het al snel glanzend en krijg je een wetlook. Er moet ook veel vorm en beweging in het haar zitten.

Zwerverslook

Met de zwerverslook wordt een wilde haardos bedoeld. Een ik-stap-net-uit-bed-look.

Gezond haar, enkele tips

Een must voor deze winter is dat je haar er gezond uitziet. Ook al heb je een warrig kapsel, het moet wel gezondheid uitstralen. In de herfst krijgen veel mensen last van lichte haaruitval, om dit tegen te gaan kun je vitamine B tabletten slikken voor een tijdje. Hierdoor stopt de haaruitval. Dof en ongezond haar kan duiden op een gebrek aan (onverzadigde) vetzuren. Zorg er daarom voor dat je ook voldoende vis en olijfolie eet. Eet ook voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer, dit helpt haaruitval voorkomen. Water, groenten en fruit zijn ook erg belangrijk. Door veel water te drinken, word je haar glanzend en van groenten en fruit krijg je de nodige vitaminen binnen.

Wil je lang haar maar groeit je haar niet snel? Probeer zoveel mogelijk vetten, cafeïne en koolzuurhoudende drankjes te vermijden. Deze voedingsstoffen remmen de haargroei. Verder kun je vitamine b, c, d en e slikken om de groei te bevorderen. Hoe snel je haar groeit is ook genetisch bepaald dus verwacht geen wonderen als je de bovenstaande adviezen opvolgt. Soms kan je haar niet sneller groeien.

Conclusie

Voor vrouwen: korte kapsels zijn helemaal in met een mannelijk tintje. Ook de faux bob zul je vaak gaan zien deze winter.

Voor mannen: de zwerverslook en de ik-stap-net-uit-bed-look zijn helemaal nieuw.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden