Lady Gaga's mode

Lady Gaga was 4 jaar toen ze piano leerde spelen. Op haar 13 had ze haar eerste piano ballade geschreven en op 14e speelde op verschillende plekken en werd toen geplaagd voor haar eigenzinnige, excentrieke stijl.

Latex

Gezien de toenemende populariteit van Latex, hebben de media, denk aan Maxim, Lady Gaga geportretteerd voor het dragen van kleding en accessoires die voorheen alleen behoorde tot de alternatieve scene. Denk aan latex en PVC . Latex en rubber kleding zijn ongelooflijk sexy en zitten als een tweede huid. Vroeger was het niet makkelijk om het aan te schaffen, het was toen beperkt tot specifieke winkels. Tegenwoordig is het een stuk makkelijk te vinden en kan het zelfs via Ebay aangeschaft worden . Veel mode ontwerpers maken ook meer gebruik van deze materialen in hun collecties.

Lady Gaga en Alexander McQueen

Lady Gaga hield van de creatieve genie Alexander MacQueen en ze droeg een aantal van zijn ontwerpen voor haar Bad Romance video.

Als je goed kijkt naar de Bad Romance video clip dan zal je zien dat de zwarte jurk die Lady Gaga in het begin draagt, de gouden origami jurk en de reptielachtige lovertjes jurk allemaal Alexander McQueen creaties zijn van de voorjaar 2010 collectie. Dit geldt overigens ook voor de hoge schoenen die ingelegd zijn met juwelen.

Dit was overigens niet de eerste keer dat Lady Gaga en Alexander McQueen samen werkten. Voor de cover van haar ‘Dance in The Dark’ single droeg ze ook al kleding van Alexander McQueen. Om de look van haar fetisj masker compleet te maken droeg ze een gouden bolero uit de 2007 collectie.

Bad Romance video

De officiële video van Lady Gaga’s, Bad Romance is psychotisch en bovenal, vol met fetisj kleding. Het verhaal achter de video is onderhoudend en vermakelijk. Lady Gaga wordt ontvoerd door kwaadaardige supermodellen en verkocht aan de maffia. Het nummer pakt je meteen qua muziek en de video pakt je doordat de kleding en accessoires tot in details zijn uitgevoerd. Van de witte pvc pakken met bijpassende vingerloze handschoenen en maskers naar mooie jurken, body’s en maskers.

Lady Gaga en Koningin Elisabeth van Engeland

In 2009 werd Lady Gaga in de gelegenheid gesteld om de koningin van Engeland te ontmoeten. Dit deed zij in een rode latex Atsuko Kudo jurk die speciaal voor haar ontworpen was, voor haar optreden op de Royal Variety Performance.

Atsuko Kudo is een toonaangevende ontwerper van Couture Latex kleding en winnaar van de Europese Fetisj Award voor de beste fetisj design 2008/2009.

Er kan dus wel gesteld worden dat het een zeer gewaagde outfit was, voor die gelegenheid.

Populariteit

Met slechts 2 albums op haar naam heeft ze er al meer dan 10 miljoen verkocht, plus nog een 25 miljoen singles. Alsof dat nog niet genoeg is heeft ze ook 3 MTV Awards, 2 Grammys, 3 Brit Awards en 2 People Choice Awards op haar naam staan.

Gekleed door een aantal van de meest beroemde mode ontwerpers van de wereld is Lady Gaga een kameleon die niet zal stoppen om ons te verbazen met haar over de top kostuums. Ze provoceert en exploiteert door het dragen van latex, pvc en fetisj kleding, vaak outfits die niemand of bijna niemand zou durven dragen.

De een vindt het schandalig, de ander fantastisch of afschuwelijk, maar het is nou eenmaal Lady Gaga!
Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden