Namaak Breitling Herkennen

Breitling Algemeen

Het kopen van een Breitling horloge is een dure aangelegenheid. De prijs van een Breitling horloge varieërt al snel van 2.500 euro tot 10.000 euro en dan hebben we het over de instap modellen. Dit is dus niet echt een bepaalde aankoop die je elke dag zomaar zou doen. Daarom is het misschien wel handig voor je tot aankoop overgaat om op een aantal punten te letten. Deze punten zal ik hieronder bespreken nadat ik eerst een klein beetje heb verteld waar de meeste replica's vandaan komen.

Namaak Breitling Historie

Het merk Breitling is geliefd onder vele groepen van mensen. Vooral ook in China is het merk populair aangezien daar deze horloges tot voor bijna 100% nauwkeurig nagemaakt worden. In het begin toen deze Breitlings net nagemaakt werden waren dit nog slechte imitaties. Deze kon je vaak op een paar meter afstand al herkennen en zien dat het om een imitatie breitling ging.

Tegenwoordig kan je dit verschil haast niet meer zien. Het kan dus moeilijk zijn om zeker te weten dat het om een Breitling imitatie of een echte Breitling gaat. Zo'n namaak Breitling is dus bijna niet meer te onderscheiden van een echte.

De laatste jaren zijn er zelfs al handelaren gespot die een complete set bij het horloge verkopen waarbij zelfs een uniek serienummer met boekjes worden gebruikt. Deze zijn dan ook nog eens voorzien van een genuine sticker op het horloge en de boekjes. Met dat in het achterhoofd als potentiële koper van een Breitling Horloge mag u toch wel even opletten.

Toch kan je wel op een aantal punten herkennen dat het om een namaak Breitling gaat zodat je zeker weet dat je een echte koopt.

Tips tegen Namaak Breitlings

  1. Koop altijd bij een geauthoriseerde dealer, dit is de nummer 1 tip die ik u kan meegeven indien u een Breitling wilt kopen. Er zijn in Nederland meerdere geauthoriseerde dealers en deze zouden niet graag hun vergunning kwijt raken door het verkopen van een imitatie Breitling.
  2. Koop altijd een Breitling met de juiste papieren. Ook als u 2dehands een Breilting koop let dan op dat de Breitling wordt geleverd met een box en een aankoopbewijs. Zorg ook altijd dat alle serienummers overeenkomen in de boekjes, het horloge zelf en de aankoopbon.
  3. Kijk goed naar het gebruikte font van de datum. Dit is uniek voor Breitling en zelfs replica bouwers hebben moeite mee om dit na te maken. Ga dus na hoe het bij een 100% echte Breitling er uit ziet. Indien dit overeen komt dan kan je wel zeggen dat het geen imitatie Breitling is.
  4. Koop geen Breitlings via marktplaats en dat soort kanalen, 99,9% van deze horloges is een imitatie Breitling.
  5. Let op de stempels en indruk op de band, imitatie modelen zijn te herkennen aan een te diepe indruk.
  6. Kijk goed naar het gebruikte staal bij de sluiting. Breitling gebruikt hier een zeer hard metaal voor en bij replica's verbuigt dit een stuk makkelijker.

Conclusie

Heeft u niet het geld voor een echte dan kun je deze tips natuurlijk ook gebruiken om een hele goede namaak Breitling te kopen. Maar dat is natuurlijk niet iets waar je stoer mee wilt gaan doen.