Hoe reinig of poets ik diamant (ring schoonmaken)

Inleiding

Ook al zijn diamanten de hardste substantie die een mens kent, een diamant kan een andere diamant krassen. Het is dus belangrijk dat juwelen niet samen worden opgeborgen. Het is ook zo dat diamanten juwelen niet mogen gedragen worden tijdens hard. Punten zijn zeer gevoelig tot 'verbrijzeling' en zelfs een alledaagse activiteit kan de juweelzetting losmaken... . Daarom is het belangrijk om een professionele juwelier te bezoeken om de zes maanden om uw diamanten juwelen te laten checken! Hoe kan u eigenlijk een diamant schoonmaken:

Stappen

Professinele reiniging: Dit is de beste manier om uw Diamond te reinigen, omdat professionelen zeker weten wat ze aan het doen zijn. Het is ook belangrijk om uw juwelen regelmatig te laten nazien om zeker te zijn dat de zettingen niet aangetast zijn of minder stevig geworden zijn.

Zacht vloeibaar wasmiddel: Drenk uw juwelen in een kleine kom met warm water. Voeg er een beetje zacht vloeibaar wasmiddel aan toe. Poets de diamanten juwelen voorzichtig met een zachte tandenborstel terwijl ze in het zeepwater zitten. Dan spoelt u elk juweel af onder warm stromend water. Daarna maakt u het droog met een zachte doek.

Houshoudelijke ammoniak: Plaats de juwelen in een kleine kom met een half en half oplossing van ammoniak en koud water. Laat de diamanten juwelen er in zitten gedurende 30 minuten. Haal ze er dan uit en 'tap around' de voorkant en de achterkant van de omlijsting met een kleine zachte borstel. Doe het voor een tweede keer in de oplossing en was en zuiver de juwelen op vloeipapier.

Juwelen reinigers: Gebruik om het even welke vloeibare juwelen reiniger met een merknaam en volg de instructies die worden vermeld op het label.

Tips


Handige links