Bobike fietsstoeltjes review

Fietszitjes

bijna iedere ouder heeft wel een fietszitje op zijn of haar fiets. Vanaf het moment dat je kleintje goed zelfstandig kan zitten, is het heerlijk om er samen op uit te gaan.

Kinderen vinden fietsen vaak erg leuk. Dat is niet zo gek, het is immers een spectaculaire beleving voor zo’n kleintje! Het begint vaak voorop de fiets, op een klein kinderzitje met een windscherm ervoor. In de buitenlucht met een flinke vaart (althans, dat vind een kindje) langs allemaal mooie dingen vliegen. Dat is de ervaring van een kind. En laten we eerlijk zijn… dat willen we toch allemaal?

Voor de ouders staat veiligheid, gemak en comfort voorop. Het merk Bobike staat goed bekend om zijn verschillende kinderzitjes. Deze kinderzitjes gaan we hieronder bespreken.

Bobike kinderzitjes

  • Bobike mini +

De fietszitjes van Bobike zijn eigentijds, te bevestigen om diverse modellen fietsen en gebruiksvriendelijk. De Bobike mini is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot drie jaar (mits je kindje zelfstandig kan zitten!). Je kindje zit met een 3-puntsgordel en een veiligheidssluiting stevig vast in het stoeltje. Het voetenbakje is verstelbaar.

  • Bobike maxi city

Optimaal zitcomfort en maximaal beschermd achterop de fiets voor kinderen van 9 maanden tot zes jaar. Met een stevige en stabiele 3-puntsbevestiging is het zitje gemakkelijk op het fietsframe te monteren. Aan de bovenkant van het zitje zit een uitsparing, zodat u kunt overwegen om uw kindje een helm op te doen.

  • Bobike maxi tour

Deze kinderstoel oogt wat moderner en in de hoofdsteun zit een extra kussentje, zodat je kindje rustig even zijn of haar ogen dicht kan doen tijdens een fietstocht. Ook dit stoeltje is voor kinderen van 9 maanden tot zes jaar. De hoofdsteun is in hoogte verstelbaar en het hoofddeel is gedeeltelijk omsloten.

  • Bobike maxi +

De opvolger van de Bobike mini, maar dan een stapje groter en gemaakt voor achterop de fiets in plaats van voorop de fiets. Met verstelbare voetenbakjes, 3-puntsgordel met veiligheidssluiting en makkelijk te bevestigen op het fietsframe.

Kinderstoeltjes en veiligheid

Alle kinderstoelen van Bobike voldoen aan het keurmerk: EN 14344. Dit betekent dat de kinderstoeltjes volledig zijn goedgekeurd naar de Nederlandse maatstaven. U kan uw kindje dus met een gerust hart achterop of voorop uw fiets zetten. Houdt echter altijd uw kindje in de gaten en zorg ervoor dat het kinderstoeltje correct gemonteerd is. Maak ook altijd gebruik van alle veiligheidsriemen, zodat uw kindje er niet uit kan vallen. Als uw kindje nog niet zelfstandig kan zitten, of niet al te lang kan zitten, wordt een kinderstoeltje nog afgeraden.

Waarom een kinderstoeltje?

Een kinderstoeltje van Bobike is een makkelijke en efficiënte manier om uw kindje te vervoeren. Voor korte tochtjes naar het winkelcentrum of langere fietstochten. Zorg er bij fietstochten voor dat u voldoende eten en drinken bij u heeft en stop af en toe om uw kindje de benen te laten strekken. Wees met kinderen op de fiets altijd extra voorzichtig en neem geen risico’s. Een helm voor uw kindje lijkt overbodig, maar als u een val maakt kan dit ernstige schade voorkomen.

Prijzen Bobike

De adviesprijzen van de genoemde Bobike kinderzitjes zijn als volgt:

  • Bobike mini +: €65,-
  • Bobike maxi city: €107,50
  • Bobike maxi tour: €117,50
  • Bobike maxi +: €89,95


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden