Hoe kies ik de beste buggy

Inleiding

Een buggy is zeer handig om je kind in mee te nemen, op het moment dat de kinderwagen niet meer toereikend is. Als je kind ongeveer 1 jaar oud is tot en met 4 jaar kun je een buggy gebruiken. De nadruk ligt hier wel op de eerste twee jaren. Vaak kunnen kinderen vanaf een leeftijd van 3 a 4 jaar al grotere afstanden lopen en zal de buggy steeds minder gebruikt worden. De grootste voordelen van de buggy zijn:

  • Een kind kan langer in een buggy zitten dan in een kinderwagen
  • Een kind kan makkelijk zelf in en uit de buggy stappen
  • Een buggy neemt weinig ruimte in beslag (in huis en in de auto)
  • Een buggy is met verschillende opties te krijgen (afhankelijk van je wensen)
  • Een buggy is makkelijk mee te nemen (zelfs op de fiets, afhankelijk van het model)

In dit artikel worden twee vragen beantwoordt. Ten eerste waar je op moet letten bij de aanschaf van een buggy en ten tweede hoe je de buggy selecteerd die het beste bij je wensen past.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een buggy

De beste buggy uitzoeken is nog niet zo simpel. Voornamelijk omdat de ‘beste’ voor iedereen anders is. Er zijn daarom ook veel verschillende types buggy’s, elk met andere opties en mogelijkheden.

Voorbeeld: de ene buggy kan je heel simpel en gemakkelijk inklappen en neemt weinig ruimte in beslag, de andere buggy is stuk steviger maar daardoor groter als deze is ingeklapt. De ene buggy is licht en ideaal voor op de fiets, terwijl de andere buggy zwaar is en kan hierdoor niet op de fiets.

Er zijn dus keuzes te maken wat betreft het gebruik:

Waar gebruik je de buggy

Bedenk goed waar je de buggy het meest zal gebruiken. Is dit in de stad, oftewel op straten en de stoep, of zul je de buggy meer gaan gebruiken in het bos of op het strand. Belangrijk hierbij is zijn de wielen van de buggy. Hoe onstabieler de ondergrond, hoe groter de wielen.

Hoe neem je de buggy mee

Als je de buggy op de fiets mee wilt nemen, dan is het gewicht van belang. Buggydragers voor de fiets kunnen maar tot een bepaald gewicht dragen. Is de fiets niet van belang, dan is het gewicht ook minder van belang.

Waar wil je de buggy opbergen

De ruimte waar je de buggy op gaat bergen is van invloed op de grootte die de buggy maximaal mag hebben als deze ingeklapt is. In een kleine woning kunnen de afmetingen extra van belang zijn.

Welke opties wil je hebben

Er zijn verschillende opties die niet bij elke buggy aanwezig zijn. Voorbeelden hiervan zijn een verstelbare rugleuning (waardoor je je baby ook neer kan leggen), een ruimte voor boodschappen, een regenhoes en een paraplu. De laatste twee zijn ook achteraf nog aan te schaffen.

Hoe kies je de beste buggy

Als je antwoord op bovenstaande vragen hebt, dan kun je al een heel groot aantal buggy’s van de lijst afhalen. De paar merken en modellen die overblijven kun je het beste in de winkel uitproberen. Ook als je van plan bent om de buggy op het internet te bestellen. De belangrijkste reden hiervoor is dat je de buggy kan uitproberen en zelf kan voelen hoe de buggy rijdt.

Verschillende merken uitproberen

Rij niet alleen een rondje in de winkel als je een buggy wilt testen. Vraag of je even de parkeerplaats om mag. Voel zelf hoe het is om op stenen te rijden of een stoeprand op of af te gaan. Dit zijn dingen die je in het dagelijks gebruik regelmatig tegen zult komen, maar die een winkelvloer niet kan laten voelen.

Reviews lezen

Als je een aantal buggy’s over hebt, ga dan eens op internet of in een magazine lezen wat anderen van deze buggy vinden. Vaak zijn dit mensen die al langer met de buggy rijden, dus goed weten wat de voor- en nadelen van de betreffende buggy zijn. Probeer af en toe wel tussen de regels door te lezen, want sommige zijn extra negatief of positief terwijl het vaak wat genuanceerder is.

Verschil in merken

De verschillen tussen de merken zitten voornamelijk in de kwaliteit van de materialen, de standaard opties en het design van de buggy. Dit is van directe invloed op de prijzen. De meest bekende merken zijn:

  • Koelstra
  • McLaren
  • Chicco
  • Quinny
  • Maxi Cosy

Conclusie

Om de ‘beste’ buggy aan te schaffen moet je eerst een aantal vragen moeten beantwoorden. Waar ga je de buggy het meest gebruiken, hoe neem je de buggy mee, heb je voldoende opbergruimte en welke opties vind je belangrijk. Als het antwoord op die vragen duidelijk is, dan is de volgende stap om te oriënteren in de winkel en verschillende modellen te proberen. Dan vind je ongetwijfeld de voor jou ideale buggy.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden