Gratis speelgoed of met korting speelgoed kopen

Inleiding

Omdat alles in de loop van de tijd veel duurder is geworden en vooral ook de prijzen van speelgoed flink zijn gestegen de afgelopen jaren, is het verstandig om de acties en kortingen van speelgoed in de gaten te houden. Dit geldt natuurlijk voor alles, maar in het bijzonder bij speelgoed kunnen de kortingen door de concurrentie tussen de speelgoedzaken (op internet en in de stad) hoog oplopen.

Acties, kortingen of gratis speelgoed

Als je weet wat je kind of kinderen willen hebben, is het handig om dit op een lijstje te zetten. Niet alleen voor zijn of haar verjaardag maar ook bijvoorbeeld voor de feestdagen (Sinterklaas en/of Kerst). De meeste winkels of bedrijven hebben gedurende het jaar meerdere acties, kortingen of bieden zelfs gratis speelgoed aan. Het gratis speelgoed wordt veelal aangeboden bij acties van grote speelgoedwinkels. Dit gratis speelgoed wordt dan aangeboden onder de noemer drie halen twee betalen. Het is in dit geval dan zo dat je drie verschillende dozen speelgoed koopt waarbij je het speelgoed met de laagste prijs niet hoeft te betalen, die is dan gratis. Dit kan een aanlokkelijk idee zijn maar je moet je niet gek laten maken door het woord gratis. Het kan voordelig uitpakken maar je moet goed weten wat je koopt. Met zo’n actie koop je eerder meer dan je van plan was, misschien is het een idee om samen met een kennis inkopen te doen, dan kun je echt besparen. De prijzen van speelgoed kunnen soms behoorlijk uiteen lopen en je hoeft dus met de actie drie halen twee betalen niet altijd goedkoper uit te zijn. In sommige winkels krijg je 10% of 15% korting op één stuk speelgoed of speelgoed van een bepaald merk, zoals lego. Het kan ook zo zijn dat het speelgoed in een andere winkel sowieso al een stuk goedkoper is zodat je toch goedkoper uit bent als je geen gebruik maakt van de actie. Aan de andere kant kan de actie ook wel gewoon goedkoper zijn. Kortom, weet wat je kind wilt hebben en ken uw prijzen. Het is soms even rekenen maar het loont wel.

Speelgoedwinkels

Het loont om bijvoorbeeld even langs het internet te struinen en ook de reclamefolders goed in de gaten te houden voor de beste aanbiedingen. De meeste soorten aanbiedingen komen elk jaar voor bij de diverse speelgoedwinkels en andere zaken. Hieronder een opsomming:

  • Bart Smit: deze speelgoedwinkel heeft vaak acties als 15% korting op het gehele assortiment speelgoed of bijvoorbeeld 10% op Lego. Dit geldt dan in de winkel, maar vaak ook bij verkopen via internet.
  • Intertoys: elk jaar de actie 10% korting op Lego of de actie 15% korting op het gehele assortiment
  • Toysxl: actie drie halen twee betalen
  • Bol.com: deze webwinkel is van oorsprong een boekenwinkel, maar verkoopt sinds enige tijd ook speelgoed. Het loont om naar de prijzen van speelgoed te kijken, want er zitten vaak leuke kortingen tussen!
  • Bijenkorf: actie drie halen twee betalen van Playmobil
  • V&D:deze winkel heeft vaak speciale avonden waarop veel artikelen (dus ook speelgoed) met korting gekocht kunnen worden.

Naast deze gerenommeerde bedrijven kent het internet nog genoeg andere online winkels die uitsluitend speelgoed verkopen (bijvoorbeeld Joppa). Ook langs deze weg is het mogelijk om speelgoed met korting te kopen. Misschien is het ook een idee online te kijken op marktplaats.nl. Let wel op dat aanbiedingen ook te goed kunnen zijn; je denkt dan goedkoop uit te zijn, maar je koopt dan geen speelgoed, maar een kat in de zak.