Poppenhuizen: nog steeds populair speelgoed

Poppenhuis populair speelgoed

Is er in onze huidige wereld barstens vol electronica nog interesse voor eenvoudige, back-to-basic poppenhuizen? Wel degelijk want wat moet een kleine meid met een ipad? Laat ze gewoon kind zijn en druk doende met haar poppen. Qua leeftijd moet je daarbij denken vanaf drie tot vier jaar. Wat kost een poppenhuis tegenwoordig zoal en waar kun je ze nog vinden?

Afmetingen

Wil je als grootouder een poppenhuis als verjaardagscadeau of de Sint laten bezorgen? Check dan eerst eens hoeveel plaats er ter beschikking is. Bij de beschrijving van de merken hierna zijn enkele afmetingen vermeld. Dit advies is niet onbelangrijk als je goed bedoeld cadeau in een kinder(slaap)kamer terecht komt… Die is sowieso niet al te groot en het staat er (waarschijnlijk) al vol met ander speelgoed!

Merken/prijs

Playmobil noemt het een super de luxe poppenhuis met zelfs 2 trappen. Wij vinden het niet écht een poppenhuis, eerder een speelhuis. Maar dat maakt verder niet uit. Spelen is immers de bedoeling! Dit huis heeft nog allerlei snufjes zoals een echte deurbel, gordijntjes en een heleboel speelfiguurtjes. Afmetingen: 63x45x60 cm. Aanbevolen vanaf 4 jaar.

Kost rond € 150.

Le Toy Van: heeft het eerder begrepen op houten modellen. Hun minimum leeftijd is 3 jaar. Het kleinste model: 35x42x44 cm. Let wel: in de prijs zijn de poppen niet inbegrepen, wel de meubeltjes.

Prijs: van € 65 tot € 135.

Kidcraft: met als absolute uitschieter het Chelsea poppenhuis! Met maar liefst 3 etages en bijna 20 meubeltjes. Afmetingen: 33x55x71 cm. Prijs: Kidcraft zit tussen € 90 en € 255. Vooral hun duurste poppenhuis, het So Chic Poppenhuis, is uniek! Je kunt er aan de 4 kanten mee spelen, er zijn 3 verdiepingen, 10 kamers, op wieltjes en stevig van constructie. Weegt zo maar even bijna 28 kg en de grootte: 86x76x118 cm. Als die kleine meid daar niet blij mee is!

Plan Toys kiest ook voor hout maar met een heel strakke bouwstijl. Persoonlijk vinden we deze minder ‘fantasierijk’ voor kleine meiden. Inclusief meubeltjes. Afmetingen: 81x36x60 cm. Prijs: € 175 tot € 200. Het duurste model is een ‘Eco Huis’. Meubeltjes zijn inclusief, poppetjes apart verkrijgbaar. Afmetingen: 55x 44x62 cm. Dit Groene Poppenhuis ‘leert’ de kindjes (want dit huis is ook voor jongetjes) milieubewust te worden, inclusief zonnepanelen en windturbine!

Conclusie

Jawel, u vindt overal nog poppenhuizen. Ze zijn nog razend populair speelgoed voor de allerkleinsten. Tegenwoordig zelfs voor jongetjes èn meisjes. En het kan allemaal online worden besteld en thuis bezorgd! De prijzen variëren naar eigen smaak en portemonnée. Tweehonderd euro is natuurlijk niet niks. En dan eventueel nog poppetjes... Maar wat is urenlang speelplezier waard?