Hoe dek ik het risico van aansprakelijkheid van een gastouder gezin af

In Nederland word steeds meer gebruik gemaakt van kinderopvang. Eén van de mogelijkheden van kinderopvang is het gastouderschap. Veel ouders vinden deze “dicht bij de deur” oplossing prettig. En dat is het ook, zeker als u als gastouder dit met alle toewijding kan doen. Voor een gastouder gezin brengt het gastouderschap echter de nodige zorg en verantwoording met zich mee.

Is bijvoorbeeld het risico van uw aansprakelijkheid ook goed geregeld? Wie betaalt eventuele schade als er tijdens het oppassen iets gebeurt met “uw” kinderen en iemand (of de ouders) stelt u aansprakelijk voor geleden schade?

Het blijkt dat veel gastouders denken dat schade die veroorzaakt wordt door of aan het kind waarop zij passen, verhaald kan worden op de Aansprakelijkheids Verzekering Particulieren (AVP). Maar dat is niet zo.

De gastouder wordt betaald

Als Gastouder krijgt u betaald voor uw diensten en service, dus bent u beroepsmatig aan het werk. Dit valt volledig buiten uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Het risico van uw aansprakelijkheid is eenvoudig en voordelig op te lossen.

Oppas oma en Oppas vriendin?

In de situatie dat u als oma, zus of vriendin als gastouder werkt en daarvoor formeel betaling ontvangt (hoe weinig ook, omdat u dit als vriendendienst doet), is het risico van aansprakelijkheid gelijk als elke gastouder.

Let op: als u aangesloten bent bij een gastouderbureau komt het vaak voor dat uw overeenkomst vereist dat u een adequate aansprakelijkheidsdekking heeft. Met uw Gastouderverzekering heeft u die.

Links en bronnen

http://www.advocaatvoorletselschade.nl/persoonschade@@personenschade.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden