Goedkope kerstcadeaus

Inleiding

December. Een leuke maand met veel feestdagen, gezelligheid en cadeautjes. Maar cadeautjes krijgen betekent meestal ook cadeautjes geven. En dat kan een ware aanslag zijn op je portemonnee. Dus wil je je familie en vrienden een leuk maar niet al te duur cadeau geven, lees dan onderstaande tips voor betaalbare kerstcadeaus.

Tips

Begin op tijd!

Wacht niet tot het laatste moment met shoppen voor kerstcadeaus. Als je enkele maanden voor de Kerst vast begint, kun je de kosten over een paar maanden spreiden. Ook vermijd je hiermee de last-minute stress als je niet direct kunt slagen voor leuke en betaalbare cadeaus en daardoor genoodzaakt bent duurdere cadeaus aan te schaffen.

Een goede voorbereiding

Schrijf op voor wie je allemaal een cadeautje wilt kopen, wat je voor diegenen in gedachten hebt en hoeveel je per persoon of per cadeau wilt uitgeven. Zo kun je gericht gaan shoppen en vast rondkijken in (web)winkels voor een geschikt cadeau in jouw prijsklasse.

Webwinkels

Op internet zijn ontelbare webwinkels te vinden. Er zijn webwinkels voor originele cadeautjes, gadgets en leuke hebbedingen, maar ook gespecialiseerde webwinkels voor bijvoorbeeld een bepaalde hobby of interesse. Bij veel webwinkels is het mogelijk om een maximaal bedrag als zoekcriterium in te geven. Vaak kun je al een leuk cadeautje scoren voor nog geen 10 euro! Budgettip: check voor het bestellen hoeveel verzendkosten je betaalt. Anders valt je goedkope cadeautje alsnog duur uit.

Tweedehands?

Misschien niet echt een leuke gedachte, een tweedehands cadeautje, maar als je niet veel te besteden hebt is dit een goed alternatief. Op bijvoorbeeld marktplaats of ebay kun je voor weinig geld hele mooie spullen vinden. Soms nog helemaal nieuw! Websites als marktplaats of ebay zijn trouwens ook heel geschikt om straks na de feestdagen de ontvangen cadeaus die je niet zo leuk vindt, weer te verkopen.

CD of DVD

Een CD of DVD valt bijna altijd in de smaak en hoeft helemaal niet duur te zijn. Bij grote multimediastores vind je vaak scherpe aanbiedingen, vooral rond de feestdagen. Vergelijk daarom deze aanbiedingen, daar kunnen echt grote verschillen in zitten.

Boek

Boeken doen het ook altijd goed. Een roman, een kinderboek of een naslagwerk, ze zijn al vanaf een paar euro verkrijgbaar. En mocht iemand niet van lezen houden, dan kun je voor een kookboek kiezen. Op de website van bol.com kun je tegenwoordig ook terecht voor tweedehands boeken.

Game

Games voor spelcomputers zoals PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii en DS zijn behoorlijk aan de prijs. Ook hiervoor geldt: check de aanbiedingen! Bij veel gamestores kun je ook gebruikte games kopen of korting krijgen door een oude game in te ruilen.

Proefabonnement

Een proefabonnement op een tijdschrift is een leuk cadeau om te geven én om te krijgen. De abonnementen zijn in verschillende prijsklassen en voor heel veel dag-, week- en maandbladen verkrijgbaar, dus voor ieder wat wils. Controleer nog wel even of het abonnement stilzwijgend wordt verlengd. Je wilt iemand niet onnodig op hoge kosten jagen doordat hij of zij verplicht wordt een jaarabonnement af te nemen.

Giftset

Ga in (web)winkels op zoek naar speciale giftsets. Bij veel drogisterijen en parfumerieën kun je heerlijke bad- en doucheproducten in een leuke giftbox kopen. Vaak zit er ook nog een leuk extraatje bij. Rond de feestdagen zijn deze giftsets volop verkrijgbaar in diverse varianten en prijsklassen.

Parfum

Parfum is al jaren één van de meest favoriete kerstcadeautjes, maar is best prijzig. In de periode voor Kerst zijn er wel scherpe aanbiedingen te vinden, ook vaak in een speciaal voor de feestdagen uitgebrachte giftbox. Het loont echt om de verschillende parfumerieën langs te gaan. Ook online is parfum vaak veel goedkoper te krijgen. Let alleen wel op de hoogte van de verzendkosten!

Foto

Een leuk en goedkoop kerstcadeau voor je ouders, schoonouders of opa en oma is een foto. Je kunt een foto van je gezin of alleen van je kind(eren) laten inlijsten of op canvas laten drukken. Ook is het mogelijk een foto te laten afdrukken op een mok, een kerstbal, een t-shirt, een tas, een kaars noem maar op. Een mooi en persoonlijk cadeau én betaalbaar.

Tot slot

Ook met een klein budget is het mogelijk om voor al je dierbaren leuke kerstcadeautjes te kopen. Maar de laatste en meest belangrijke tip is nog altijd: de hoogte van het bedrag dat aan een cadeau is besteed is niet belangrijk. Het idee erachter telt. Laten we dat niet vergeten!