Cadeautip maak een persoonlijke kalender

Inleiding

De feestdagen komen er weer aan, dus zijn veel mensen op zoek naar leuke en originele cadeaus. Een aanrader is een persoonlijke kalender. Een kalender komt altijd wel van pas. Een kalender wordt gebruikt om verjaardagen of afspraken op te schrijven. Er zijn online verschillende mogelijkheden als je een persoonlijke kalender wilt maken. Je maakt de kalender persoonlijk door er foto's en teksten in te laten drukken. Dit cadeau is uitermate geschikt voor iemand waarmee je een goede band hebt, maar je kunt het natuurlijk ook voor jezelf maken. Lees hieronder de tips voor het maken van een persoonlijke kalender.

Tips voor het maken van een persoonlijke kalender

Selecteren van de foto's

Een jaar bestaat uit twaalf maanden, dus voor iedere maand heb je een foto nodig. Je kunt aan verschillende mogelijkheden denken als je een persoonlijke kalender wilt maken. De meeste mensen kiezen voor foto's van zichzelf of bijvoorbeeld de kinderen. Maar je kunt ook een bepaald thema kiezen. Zeker als je zelf mooie foto's kunt maken, kun je deze gebruiken voor de persoonlijke kalender. Denk bijvoorbeeld aan bloemen en landschappen. Het leukste is om de foto's op de maanden af te stemmen. Dus in de wintermaanden kies je voor foto's die met de winter te maken hebben, zoals de kinderen in de sneeuw of een mooi besneeuwd landschap. Selecteer voor iedere maand meerdere foto's en ga dan beslissen welke foto het wordt. Ook voor de voorkant kun je een eigen foto gebruiken. Bedenk wel dat je de voorkant niet meer ziet zodra de kalender hangt, dus gebruik hier niet je favoriete foto voor!

Tekst

Bij sommige aanbieders is het mogelijk om een tekst toe te voegen op de persoonlijke kalender. Probeer dit zo simpel mogelijk te houden, door bijvoorbeeld alleen bepaalde verjaardagen toe te voegen. Wanneer je allerlei teksten gaat toevoegen, komt het geheel vaak rommelig over.

Design

Bij de meeste aanbieders kun je kiezen uit verschillende designs. Omdat een kalender vaak jaren meegaat en op een opvallende plek hangt, is het belangrijk dat het design bij de rest van de kamer past. Geef je de persoonlijke kalender cadeau? Probeer dan rekening te houden met iemands persoonlijke smaak! Kies het liefst voor een rustig design. Op die manier vallen de foto's meer op!

Soort kalender

Er zijn verschillende soorten kalenders. De meest populaire kalender is de verjaardagskalender. Het is de manier om geen verjaardag meer te vergeten. Ook gaat een verjaardagskalender jaren mee. Een andere mogelijkheid is een kalender in de vorm van een agenda. In plaats van een vakje waar je een naam kunt opschrijven, krijg je meer schrijfruimte om bijvoorbeeld afspraken op te schrijven. Dit soort kalender is maar één jaar bruikbaar.

Maat van de kalender

Persoonlijke kalenders zijn er in allerlei maten. De meest gangbare maat is een kalender van A4 formaat (21 x 29,7). Andere mogelijke maten zijn bijvoorbeeld:

  • A2 (42 x 60)
  • A3 (30 x 42)
  • A5 (20 x 15)

Een kleine persoonlijke kalender zal goedkoper zijn dan een grote. Maar een grote kalender is over het algemeen duidelijker. Je hebt hier meer ruimte om te schrijven en de foto's vallen beter op. Houd er rekening mee waar de kalender komt te hangen. In de keuken of op het toilet is vaak maar een beperkte ruimte!

Gemiddelde prijs

Er zijn verschillende aanbieders waar je een persoonlijke kalender kunt maken. De prijs hangt af van het formaat van de kalender en de mogelijkheden. Over het algemeen is het mogelijk om vanaf tien euro een persoonlijke kalender te maken!

Conclusie

Een kalender is een leuk cadeau! Veel mensen hebben al jaren dezelfde kalender, dus een nieuwe kan geen kwaad! Je kunt heel gemakkelijk een persoonlijke kalender maken. Voor een persoonlijke kalender gebruik je je eigen foto's. Dit maakt het extra speciaal om weg te geven. Een persoonlijke kalender is een leuk cadeau voor mensen waarmee je een speciale band hebt! Vergelijk verschillende aanbieders als je een persoonlijke kalender wilt maken. De één is bijvoorbeeld goedkoper, terwijl je bij de ander meer mogelijkheden hebt!