Tips voor een goede homoseksuele relatie

Homoseksuele relatie

Een relatie tussen twee mannen is vaak ongeveer hetzelfde als een relatie tussen een man en een vrouw. Maar toch spelen er zaken waarmee je rekening mee moet houden om een evenwichtige relatie te behouden. Meestal wordt er geschreven over een man-vrouw relatie. In boeken en op internet staan er talloze tips voor een betere relatie, maar advies voor homoseksuele relaties is een stuk beperkter beschikbaar. Dit artikel is daarom puur gericht op de relatie tussen twee mannen en is samengesteld aan de hand van veel voorkomende 'fouten' in homoseksuele relaties.

Tips voor een goede homoseksuele relatie

  • Mannen zijn van nature minder empathisch ingesteld dan vrouwen en staan daardoor anders in relaties dan vrouwen. Mannen voelen zich over het algemeen minder verbonden en hierdoor zijn ze geneigd zichzelf minder afhankelijk te voelen. Dit is uiteraard goed, maar wanneer je erin doorslaat kan deze eigenschap een struikelblok binnen je relatie vormen. Span je daarom in om er voor de ander te zijn en wees attent. Schuif zo nu en dan je eigen behoeften naar achteren en wees flexibel voor de ander. Verplaats je in je partner zodat je hem goed begrijpt. Wees echter wel duidelijk in wat je van je partner verwacht. Communicatie is in iedere relatie belangrijk en vooral een relatie tussen twee mannen. Mannen kunnen over het algemeen minder goed 'aanvoelen' wat de ander nodig heeft. D.m.v. goede communicatie kun je misverstanden dus voorkomen.
  • Mannen vinden het meestal belangrijk om zich vrij te voelen in een relatie. Wil je graag dat je partner iets doet? Vertel hem dan dat je dat graag zou willen. Laat hem zich niet verplicht voelen om het te doen, omdat dit averechts werkt in de meeste situaties. Mannen zijn in relaties bereid om veel te doen om aan de wensen van zijn geliefde te voldoen. Maar mannen zijn echter niet bereid om bevelen op te volgen, dus toon genoeg respect naar de partner toe.
  • In relaties is er altijd een bepaalde rollenverdeling. Vrouwen zijn bijvoorbeeld van nature meer zorgzaam en ontfermen zich sneller over bepaalde dingen. Zo'n rollenverdeling heb je dus niet als homo stel. Het is daarom van groot belang om aan het begin van de relatie al duidelijke afspraken te maken. Er zijn nu eenmaal bepaalde 'vrouwenklusjes' die één van de partners uit zal moeten voeren. Het kan zijn dat de één vanzelf bereid is om deze taken op zich te nemen, maar vaak is dit niet het geval en zal je er duidelijke afspraken over moeten maken.
  • Mannen willen vrijwel altijd gewaardeerd en gerespecteerd worden. In dit opzicht dien je dus voorzichtig met je partner om te gaan. De trots van een man is o.a. afhankelijk van zijn zelfvertrouwen. Laat dus blijken dat je je partner waardeert. Beschadig zijn zelfvertrouwen niet door hem te vernederen of kleineren. Homoseksuele mannen zijn vaak erg verzorgd en stellen dan ook hoge eisen aan het uiterlijk van hun partner. Ben je ergens niet tevreden mee? Zeg het dan op een subtiele manier en wees niet te negatief. Het werkt beter om hem te prijzen voor de dingen die je leuk vindt aan hem dan te veel over de negatieve aspecten door te zeuren.

Conclusie

Mannen zijn bereid om veel te doen om hun partner gelukkig te maken. Laat je partner daarom weten op welke manier hij je gelukkig kan maken. Verplaats je tegelijkertijd in je partner en probeer zelf ook een goede partner te zijn. Toon waardering voor de leuke dingen die hij voor je doet en zorg voor duidelijke regels binnen jullie relatie.

Tip

Lees ook het artikel: Makkelijkste manier om uit de kast te komen .

Bron

Sochicken.nl - evenwicht in homo relaties