Hoe kan je je ex terug krijgen

Inleiding

Als een relatie over gaat is dat nooit leuk. In veel gevallen verbreekt één persoon de relatie en blijft de andere persoon ontroostbaar achter. Misschien kom je er na verloop van tijd wel achter dat het beter is dat de relatie over is, maar genoeg mensen kunnen hun ex niet vergeten. Ze zouden het liefst willen dat alles weer goed komt en dat ze hun ex terug krijgen. Dit lukt meestal niet zomaar. De ander heeft de relatie niet voor niets verbroken. Toch kan je wel een poging wagen om je ex terug te krijgen. Lees verder om te weten hoe.

De reden waarom het uit ging

Allereerst is het goed om te weten waarom de ander de relatie heeft verbroken. Was het een reden waar je aan kan werken of kan je er eigenlijk niet veel aan doen. Wanneer de relatie is verbroken door fouten die je zelf hebt gemaakt, dan kan je aan deze fouten werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan punten waar de ander zich aan irriteerde of aan je slechte gewoontes. Je kan jezelf niet zomaar veranderen, maar je kan jezelf wel aanpassen en je best doen. Wanneer je aan jezelf hebt gewerkt, heeft de relatie misschien wel weer een kans van slagen.

De liefde is over

Veel relaties gaan over omdat de liefde over is of omdat er een ander in het spel is. Om je ex dan terug te krijgen wordt het al een stuk moeilijker. Toch is het niet geheel onmogelijk. Ga vooral niet de moeilijke en jaloerse ex uithangen. Laat juist zien dat je er cool mee om kunt gaan. Blijf bijvoorbeeld vrienden en ga leuke dingen met elkaar doen. Misschien beseft je ex uiteindelijk dat de liefde toch nog niet helemaal over is.

Heeft je ex een ander, wacht dan rustig af. Vaak is zo'n relatie maar tijdelijk. Wanneer je nog normaal met je ex om gaat, is dat vaak moeilijk voor de nieuwe partner wat ruzies aan hun kant op kan leveren. Dit is alleen maar positief voor jou. Laat zien dat jij eigenlijk veel leuker bent en wie weet wilt je ex je uiteindelijk wel terug.

Wat kan je nog meer doen

Soms moet je ex weer even aan de goede tijden herinnert worden. Julie zijn niet voor niets een relatie begonnen. Een goede tip om je ex terug te krijgen is om samen herinneringen op te halen. Praat over leuke gebeurtenissen, bekijk samen foto's of ga terug naar plekken die speciaal zijn voor jullie samen. Misschien komt het gevoel weer terug bij je ex en wilt hij je terug.

Wat moet je absoluut niet doen

Als je je ex terug wilt zijn er bepaalde dingen die je absoluut niet moet doen. Dit werkt alleen maar averechts en zal er voor zorgen dat je ex nooit meer terug komt.

  • Laat je ex met rust. Ga je ex niet 100 keer per dag bellen, smsen en mailen. Hier komt alleen maar ruzie van en je bereikt er alleen maar mee dat je ex zich aan je gaat irriteren.
  • Blijf volwassen. Het is misschien moeilijk, maar laat aan je ex zien dat je volwassen met de situatie omgaat. Ga niet hysterisch doen, maar leef vooral je eigen leven. Ga leuke dingen doen met vrienden of een hobby of sport. Op die manier laat je zien dat je niet afhankelijk van je ex bent.
  • Ga je ex niet jaloers maken. Het is misschien verleidelijk om je ex jaloers te gaan maken. Tenslotte is het ook een goede wraak actie om bijvoorbeeld gelijk wat met een ander te beginnen. Maar als je je ex terug wilt krijgen kan je dit beter niet doen. Zo'n actie zal je altijd tussen jullie in blijven staan.
  • Laat jezelf niet verslonsen. Sommige mensen raken in een diep dal als hun relatie wordt verbroken, maar als je je ex terug wilt krijgen moet je juist zorgen dat je er goed en verzorgd uitblijft zien.
  • Maak je ex niet zwart. Als je je ex terug wilt krijgen, moet je postief over hem blijven praten. Ook al ben je het absoluut niet met hem of haar eens, ga hem niet afkraken, vooral niet tegen anderen.

Conclusie

Het is niet gezegd dat bovenstaande helpt, maar je kan altijd een poging wagen als je je ex graag terug wilt krijgen. Afhankelijk van je relatie en van je ex partner kan je zelf het beste inschatten wat je het beste kan doen om je ex terug te krijgen. Bij sommige ex relaties helpt het om vrienden te blijven zodat je belangrijk voor elkaar blijft en de liefde misschien weer terug komt. Bij andere ex relaties helpt het juist om even afstand van elkaar te nemen, om daarna te laten zien wat hij of zij nou eigenlijk gemist heeft. Lukt het niet om je ex terug te krijgen, blijf er dan niet te lang om treuren en probeer hem of haar te vergeten