Bestaat liefde op het eerste gezicht

Inleiding

Het klinkt ontzettend romantisch, je komt iemand tegen, je kijkt elkaar aan en de vonk slaat gelijk over. Liefde op het eerste gezicht. Je voelt gelijk dat dit de ware is. En ze leefden nog lang en gelukkig. Dit klinkt natuurlijk fantastisch, maar veel mensen geloven niet in de liefde op het eerste gezicht. Er is meestal meer voor nodig om gevoelens voor elkaar te krijgen en helemaal om een relatie op te bouwen. Veel mensen verwarren liefde op het eerste gezicht met aantrekkingskracht. Je kan iemand ontzettend aantrekkelijk vinden, maar dit hoeft niet perse liefde te zijn. Bestaat liefde op het eerste gezicht wel?

De eerste indruk

De eerste indruk die je van iemand krijgt is alles bepalend. Bij liefde op het eerste gezicht is het geen kwestie van alleen een aantrekkelijk uiterlijk. Alles telt mee, zoals de uitstraling, hoe iemand beweegt en iemands stem. Sommige onderzoekers zeggen zelfs de geur. Het gaat om het totaalplaatje. Misschien ben je bewust of onbewust al tijden op zoek naar dit totaalplaatje. Wanneer je zo iemand dan tegenkomt herken je je gevoelens en slaat de liefde gelijk toe.

Er is onderzoek naar verliefdheid gedaan en uit dit onderzoek blijkt dat we 30 seconden nodig hebben om in te schatten of we verliefd op iemand kunnen worden. Het totaalplaatje wordt in je opgenomen en in 30 seconden kan je de beslissing maken of deze persoon iemand is waar je verliefd op kan worden.

Open staan voor de liefde

De mensen die iemand tegengekomen zijn waarbij het liefde op het eerste gezicht was is het gewoon overkomen. Ze waren niet specifiek op zoek, maar liepen gewoon iemand tegen het lijf.  Mensen die juist wel op zoek zijn, verwarren hun gevoelens vaak. Ze willen zo graag een partner dat ze bij de eerste ontmoeting met iemand gelijk denken dat het liefde op het eerste gezicht is. Juist omdat ze zo graag een partner willen. Het is goed om open te staan voor de liefde, maar wees ook nuchter.

Bestaat liefde op het eerste gezicht?

Liefde op het eerste gezicht bestaat zeker. Maar lang niet iedereen maakt het mee in zijn leven. Waar dit dan aan ligt is moeilijk te zeggen. Misschien ontmoet je gewoon niemand of ben je totaal niet met de liefde bezig. Het is heel mooi als het je overkomt, maar ook al is het wederzijds, het hoeft nog geen garantie te zijn dat een relatie zal werken. Om een relatie te laten slagen is het karakter ook heel belangrijk. En dit kan je niet aflezen uit de eerste momenten. Toch is liefde op het gezicht een goede basis voor een relatie. Zonder dat je er iets voor hebt hoeven te doen zijn de gevoelens er al. De toekomst zal uitwijzen of een relatie succesvol kan zijn.

Conclusie

Het is moeilijk te zeggen wat precies liefde op het eerste gezicht is. Veel mensen verwarren het met aantrekkingskracht, maar dit hoeft niet perse liefde te zijn. Ik denk dat je het zelf mee gemaakt moet hebben om te weten wat liefde op het eerste gezicht is. Het is een feit dat veel vrijgezellen van zo'n ontmoeting dromen, maar bedenk dat liefde ook kan groeien. Schrijf niet iemand meteen af waarbij het niet gelijk liefde op het eerste gezicht is.