Hoe kom je over een onbereikbare liefde heen

Inleiding

Waarschijnlijk heeft iedereen in zijn leven wel eens een onbereikbare liefde gehad. Een onbereikbare liefde is iemand waar je nooit een relatie mee zou kunnen krijgen, ook al wil je dat zelf heel graag. Denk bijvoorbeeld aan die populaire jongen of meisje, iemand die een gelukkige relatie heeft of een bekende popster. De meeste mensen accepteren dat het nooit wat zal worden en gaan verder met hun leven. Ze ontmoeten vanzelf iemand waarmee het wel wat kan worden en uiteindelijk zullen ze hun onbereikbare liefde vergeten. Maar sommige mensen blijven bij hun onbereikbare liefde hangen. Ze zijn ervan overtuigd dat ze bij elkaar horen en dat het echt wat kan worden. Een beetje dromen mag altijd, maar er in blijven hangen is niet goed. Wie weet loop je wel iemand mis die echt bij je past. Hoe kan je over een onbereikbare liefde heenkomen?

Kenmerken onbereikbare liefde

Voor iedereen is een onbereikbare liefde anders. Maar welke onbereikbare liefdes kom je het meest tegen?

 • De populairste jongen of meisje van de school.
 • Die leuke leraar.
 • Een bekende popster.
 • Iemand met een gelukkige relatie.
 • Iemand die op het andere geslacht valt.

Vaak zijn het vooral tienermeisjes die een onbereikbare liefde hebben. Denk bijvoorbeeld aan alle Justin Bieberfans. Maar ook volwassenen kunnen bij hun onbereikbare liefde blijven hangen. Vaak gaan zij wel door met hun leven, maar zullen ze hun onbereikbare liefde nooit helemaal vergeten. Waaraan kan je een onbereikbare liefde herkennen?

 • Waarschijnlijk kent hij of zij je niet persoonlijk of kennen jullie elkaar vaag.
 • Hij of zij geeft weinig tot geen aandacht aan je.
 • Hij of zij is duidelijk verliefd op een ander.

Hoe kan je over een onbereikbare liefde heen komen?

Het kan nog best moeilijk zijn om over een onbereikbare liefde heen te komen. Je droomt van een toekomst samen, dus het zal aanvoelen alsof je hart breekt. Als eerste is het belangrijk om in te zien dat het nooit wat gaat worden. Je moet kunnen herkennen dat het een onbereikbare liefde is. Vraag jezelf het volgende af:

 • Ken ik hem of haar persoonlijk en zo ja, is er sprake van een band of aantrekkingskracht?
 • Zou hij of zij me beter willen leren kennen?
 • Doet diegene moeite voor me en geeft hij of zij me aandacht?
 • Is hij of zij vrijgezel?

Wanneer je op alle punten nee moet beantwoorden, dan kan je er vanuit gaan dat het niks zal worden. Het kan soms nog best moeilijk zijn om een onbereikbare liefde los te laten. Veel mensen stippelen heel hun toekomst al samen uit en moeten dat idee ineens loslaten. Wanneer je tot de conclusie bent gekomen dat de liefde onbereikbaar is, dan zal je deze persoon moeten loslaten. Dit doe je op drie manieren:

 • Stap af van het droombeeld. Veel mensen zien hun onbereikbare liefde als de persoon van hun dromen. Het kan goed zijn om weer even in de realiteit te komen en te bedenken dat deze persoon net als ieder ander vervelende eigenschappen en gewoontes heeft.
 • Ban de onbereikbare liefde uit je leven. Het zal in het begin moeilijk zijn, maar het is echt belangrijk om de onbereikbare liefde uit je leven te bannen. Zoek geen contact meer en kijk niet meer naar foto's. Veel mensen hebben een profiel bij een social netwerksite zoals hyves, facebook of twitter. Op deze manier kan je heel makkelijk op de hoogte blijven van iemands leven, maar wanneer je iemand wilt vergeten dan moet je dit dus niet meer doen.
 • Zoek afleiding. De beste manier om niet meer aan iemand te denken is door veel afleiding te zoeken. Ga leuke dingen doen met vrienden, verdiep je in je hobby en kijk uit naar bereikbare liefdes!

Conclusie

Het kan best moeilijk zijn om een onbereikbare liefde te hebben. Je hoopt dat het echt wat zal worden en je bent er van overtuigd dat jullie heel goed bij elkaar passen. Maar een liefde is onbereikbaar als het nooit wat zal worden. Misschien ken je de persoon geeneens persoonlijk of besteedt hij of zij nooit aandacht aan je. De meeste mensen gaan verder met hun leven als ze merken dat het niks zal worden, maar sommige mensen blijven bij hun onbereikbare liefde hangen. Dit is vaak niet goed en het houdt andere liefdes tegen. Om over je onbereikbare liefde heen te komen moet je allereerst inzien dat het nooit wat zal worden. Daarna moet je hem of haar uit je leven bannen en je richten op andere dingen. In het begin zal dit best moeilijk zijn, maar na verloop van tijd zal je er achter komen dat je niet meer zoveel aan deze persoon denkt en dat er veel meer leuke mannen en/of vrouwen op de wereld zijn!