Daten via chat

Daten via chat

Ben je actief op chat-sites op het internet en heb je iemand ontmoet die je eigenlijk wel beter wilt leren kennen? Afspreken met een onbekend persoon kan de nodige risico's met zich meebrengen. Hier beschrijf ik een aantal tips om dit toch verantwoord te kunnen doen. Een stuk eigen ervaring op dit gebied zal ik delen.

Aanbod

Op het internet is een ruim aanbod aan chat-sites te vinden. In dit artikel zal ik niet ingaan op welke site het beste is om te bezoeken, dit heeft te maken met uw eigen persoonlijke voorkeur. Een groot verschil zit hem wel in het feit of de site een combinatie met webcam in gebruik heeft of dat alleen chat alleen middels woorden typen mogelijk is. Mijn persoonlijke voorkeur is een site gecombineerd met webcam, omdat je direct kunt zien met wat voor een persoon je te maken hebt.

Tips bij de chat

1. Privacy:

Wees voorzichtig met privé gegevens verstrekken. Bedenk altijd dat iemand de gegevens kan gebruiken voor eigen gewin of andere bedoelingen. Vaak zie ik dat men hier slordig mee omspringt, de gegevens zie ik dan verschijnen in algemene rooms waar iedereen zo mee kan lezen. Geef niet zomaar adres gegevens weg dit kan altijd later wanneer je iemand beter kent, dit geldt ook voor telefoonnummers of email adressen waarin jouw eigen naam en achternaam in staan. Gebruik hiervoor een andere mail met een alias (andere naam) en gebruik de mail alleen voor die doeleinden. Het voordeel is dat wanneer de chat op niks uitloopt je alleen een andere (alias) mail aanmaakt en verder geen eigen gegevens reeds verstrekt zijn.

2. Voor het afspreken gaat gebeuren:

Probeer via de chat al duidelijk te krijgen met wat voor een doel beide partijen de afspraak in gaan. Niet iedereen heeft dezelfde intentie om af te spreken. Voor de een kan het om een eenmalige ontmoeting gaan (met of zonder seks als bedoeling), een ander hoopt juist de partner voor het leven te vinden. Wanneer dit duidelijk is wordt een teleurstelling al voorkomen. Ook als je het dan niet vertrouwd kan het contact verbroken worden. Ikzelf heb bijvoorbeeld een keer gehad dat de andere partij verwacht dat ik de hele date zou gaan betalen anders zou het niet doorgaan. Nou dat scheelde me weer een stuk rijden want ik heb bijvoorbeeld andere principes. Wanneer je inmiddels via privé chat een naam en achternaam hebt is het mogelijk na te gaan of er iets bekend is op internet van deze persoon. type bijvoorbeeld in Google zoekmachine het woord wieowie dan komt er vanzelf iets op wat gebruikt kan worden om gegevens op te zoeken. Voordat je vertrekt laat iemand weten (die je vertrouwd, vriend/vriendin) naar wie je toe gaat, dus hoe deze heet en welke plaats. Geef de gegevens die je reeds in je bezit hebt. Wat eventueel kan is een bepaalde zin of woord afspreken als je in problemen komt die je sms't of wanneer je tussentijds even naar je vriend/ vriendin belt.

3. De afspraak zelf:

Wanneer de date gaat plaatsvinden is het verstandig om eerst af te spreken om op een openbare plek waar veel mensen zijn. Van daaruit kan je daarna naar een café/ restaurant, ga niet direct mee naar iemand zijn/ haar huis. Je kan eerst met de auto langs de openbare plek rijden kijken of de persoon er al is, mocht je het dan al niet vertrouwen kan je doorrijden en ondertussen bellen dat het niet gaat werken. Wel bellen zonder nummer herkenning uiteraard. Parkeer de auto een eindje van de afgesproken plek vandaan er zijn namelijk mensen die heel erg creatief zijn met het achterhalen van privégegevens via de kentekenplaat.

Conclusie

Mocht het allemaal erg meevallen en het klikt onderling goed, daarbij voelt het goed dan is er maar een ding. Geniet van je date, maak het gezellig en ik wens je veel plezier en succes.

voor meer informatie

Kijk eens op http://www.allesdivers.nl