Wat te doen op een eerste date

Een groot percentage van de mensen zal het wel kennen. Je hebt met iemand afgesproken die je niet zo goed kent. Je bent bijvoorbeeld aan het daten via internet of hebt een eerste date met iemand die je hebt aangesproken op straat, in de kroeg of in de discotheek.

Deze situatie kan misschien voor jou heel herkenbaar zijn. Je hebt een jongen of meisje leren kennen en hebt nu afgesproken voor een eerste date. Nu zit je echter met een probleem: je kent deze persoon nog niet zo goed en weet niet wat te doen op deze date. Dit artikel geeft een aantal grondregels die je helpen om je eerste date in te richten. Daarbij wordt er gekeken wat je wel, maar ook vooral niet moet doen op een eerste date.

Ga niet naar de bioscoop

Ondanks dat de bioscoop bij veel mensen populair is om heen te gaan op een eerste date, is het af te raden om samen op de eerste date een film te gaan kijken. Je zit dan namelijk beiden naar het bioscoopscherm te kijken, maar kunt niet rustig met elkaar praten en elkaar dus ook niet beter leren kennen. Ga op de eerste date dus nooit naar de bioscoop, maar bewaar dat voor een eventuele latere date.

Ga niet naar de discotheek

Ga op de eerste date ook niet naar de discotheek. Voor de discotheek geldt hetzelfde als voor de bioscoop. Door de harde muziek kun je elkaar nauwelijks verstaan. Een ander nadeel is dat er vaak alcohol komt kijken, iets waarvan je op je eerste date beter niet teveel kunt drinken (en je date trouwens ook niet).

Ook bestaat er de mogelijkheid dat je date de hele avond op de dansvloer te vinden is, terwijl jij misschien helemaal niet van dansen houdt of het wel helemaal niet kunt. Of misschien wel andersom.

Ga al helemaal niet naar de discotheek waar jullie elkaar ontmoet hebben, als dat het geval is. Jullie afspraak is dan namelijk geen date meer.

Geef op de eerste date niet teveel geld uit

Een ander nadeel van uitgaan is dat het zo duur is. Wie regelmatig een drankje doet zal dit zeker kunnen beamen. Je ziet met name mannen die op een eerste date indruk op een vrouw proberen te maken door veel geld uit te geven. In werkelijkheid begint de vrouw het idee te krijgen dat ze te koop is en voelt ze zich zelfs een beetje schuldig dat die man zoveel uitgeeft. Niet doen dus.

Zorg dat je met elkaar kunt praten

In eerste instantie kun je het beste daten op een plek waar je met elkaar kunt praten. Zoals we al eerder hebben gelezen is dat dus niet de bioscoop en ook niet de discotheek. Er zijn genoeg plekken waar je rustig met elkaar kunt praten, en zelfs intiem kunt worden. Je kunt bijvoorbeeld naar het strand of het bos gaan. Waarschijnlijk zal dit zelfs bijdragen aan een date die het herinneren waard is. Want hoeveel mensen zijn er nog echt origineel?