Relatiebemiddeling. Hoe werkt het

Inleiding

Je wilt graag een serieuze relatie, maar je bent je grote liefde nog steeds niet tegen gekomen. Niet in het café, niet op de vereniging en ook niet in je kennissenkring. Wat kun je doen? Dat de zelfbewuste single tegenwoordig openlijk op zoek gaan naar een partner is natuurlijk allang geen taboe meer, maar hoe pak je dat aan. Je kunt natuurlijk eens rond kijken op een van de vele datingsites maar je zou ook eens kunnen overwegen om aan relatiebemiddeling te denken.Relatiebemiddeling is het met elkaar in contact brengen van twee mensen die allebei op zoek zijn naar een partner.Hoe werkt relatiebemiddeling en waar moet je op letten.

Soorten relatiebureaus.

Er zijn erg veel verschillende relatiebureaus. Er zijn regionale en landelijke bureaus en er zijn relatiebureaus voor verschillende doelgroepen. Bij verschillende doelgroepen kun je denken aan bureaus voor homo’s, of voor lesbiennes, maar ook bureaus speciaal voor Hbo’ers of academici, voor 50 plussers of voor single moeders. Bekijk de verschillende websites van de diverse bureaus en bepaal dan welk bureau het best bij je zou passen. Vraag bij verschillende bureaus informatie op en vergelijk deze goed met elkaar voordat je een keuze maakt.

Erkend.

Er zijn heel erg veel relatiebemiddelingsbureaus, en het ene bureau is het andere niet. Let bij het bepalen van je keuze goed op of het bemiddelingsbureau is aangesloten bij bijvoorbeeld een branchevereniging. Dit geeft je enige zekerheid dat je te maken hebt met een bureau dat zich aan de regels houd en dat aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet.

Inschrijven.

Heb je een bureau gevonden dat bij je past dan kun je je inschrijven. Elk bureau heeft zijn eigen werkwijze. Sommigen werken met psychologische testen, anderen met matchpunten of bijvoorbeeld partnerboeken. In een partnerboek staan dan de verschillende profielschetsen van de ingeschreven kandidaten. Als je je inschrijft heb je meestal een intakegesprek met een consulente die een uitgebreide profielschets van je maakt Zo'n gesprek kan plaatsvinden bij je thuis of op het bemiddelingsbureau en het is natuurlijk erg belangrijk om goed duidelijk te maken wie je bent, wat belangrijk voor je is in het leven en naar wat voor iemand je op zoek bent. Bereid je dus goed voor op dit gesprek.

De bemiddeling.

Na inschrijving zoekt de consulente een profiel van een kandidaat waarvan zij denkt dat hij/zij bij jou zou passen. Je bekijkt het profiel en beslist dan zelf of je wel of geen contact opneemt met de kandidaat. Na ieder voorstel van een kandidaat vindt een evaluatie plaats waarin wordt besproken wat wel en niet bij je past.

De kosten.

Vraag voor je met een bureau in zee gaat wat de totale kosten zijn. Het blijkt dat er enorme verschillen in de kosten zitten bij de verschillende bureaus. Voor een kwalitatief goed bureau kun je gemiddeld rekenen op een bedrag tussen de € 600,= en € 1.000,=. Soms zijn de kosten afhankelijk van je inkomen, en soms wordt er gewerkt met vaste bedragen. Let daar goed op voordat je een handtekening zet.

Slagingskansen.

Een belangrijke vraag is natuurlijk “wat zijn de slagingskansen”. Een probleem bij het bepalen van de slagingskans is dat niet alle bureaus op dezelfde manier de slagingskansen berekenen. Hoe bereken je dit. Wanneer is een match geslaagd. Na een maand, een half jaar, of nog langer? Je moet dit cijfer dus met een korreltje zout nemen.

Wat kun je zelf doen.

Hoe snel je iemand vindt die bij je past is natuurlijk niet te zeggen maar je kunt zelf wel letten op een aantal zaken. Heb je een ontmoeting, ga dan met een ´open mind” naar je afspraak. Wees positief en eerlijk, en doe je best om jezelf te laten zien zoals je echt bent.

Tenslotte.

Zorg ervoor dat je je goed voelt en dat je lekker in je vel zit. Ben je bijvoorbeeld nog niet over je vorige relatie heen, werk daar dan eerst aan voor je begint met daten. Denk er ook aan dat je je eisenpakket niet te specifiek maakt. Als je alleen maar zoekt naar die gespierde man met rood haar die advocaat is, of je zoekt alleen die vrouw met blond haar van 1.95cm die sprekend lijkt op Madonna dan kan het misschien wel erg lang duren voor je hem of haar gevonden hebt.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden