Hoe voorkom je dat je man vreemd gaat

Mannen en vreemdgaan - hoe te voorkomen?

Als vrouwen vreemdgaan missen zij meestal iets in hun relatie. Nabijheid en tederheid worden vaak als de reden voor het slippertje genoemd. Ook voor mannen spelen deze factoren een rol, toch zijn dit niet daadwerkelijk de redenen waarom mannen vreemdgaan. Hier daarom 7 echte redenen waarom mannen dit werkelijk doen, en hoe vrouwen dit dus kunnen voorkomen.

1. Zijn fantasie uitvoeren

“Samen met een vrouw, in de keuken een prinses en in bed een hoer.” Zo wordt vaak de ideale partner beschreven. Toch is deze rolverdeling in dagelijks leven toch heel anders verdeeld. Omdat mannen niet zijn seksuele fantasieën met vrouwen, meestal niet kan of durft te realiseren, zorgt dit tot grote problemen, waaronder dus zijn bestaande relatie onder te lijden heeft. Daarom doe je als vrouw er verstandig aan om dit te voorkomen door goed met elkaar te communiceren, dus ook te praten over elkaars fantasieën.

2. Uit wraak

Een andere reden waarom mannen vaak vreemd gaan is uit wraak. Dus vreemdgaan omdat zij dat ook heeft gedaan. Wraak is vaak de reden voor een slippertje. Ook als sommige mannen deze motivatie niet toegeven willen. Na een wraakactie voelen de meeste zich namelijk veel beter. Dit gevoel blijft echter voor korte tijd. Een gestoord vertrouwen laat zich door een andere vertrouwensbreuk moeilijk weer opbouwen. Dit kan je als vrouw zijnde die al is vreemdgegaan in de relatie heel lastig voorkomen. Toch kan je proberen hier goed over te praten, en uitleggen waarom je dit gedaan hebt, en waarom je echt nog wel 100% zeker verder wilt gaan voor jullie relatie.

3. Bang om iets te missen

Vooral stelletjes die al sinds hun vroege jeugd samen zijn, hebben met dit probleem te kampen. Terwijl zich de vrienden aan de stamtafel met hun seksuele escapades beroemd doen, kan hij zelf weinig veroveringen voorleggen. Dan is het niet verrassend, als sommige nieuwe ervaringen willen hebben en daarom vreemdgaan. Mijn advies is daarom ook om nooit te gaan trouwen met je eerste jeugdliefde, zonder tussendoor andere ervaringen opgedaan te hebben. Dit gebeurt namelijk zoveel, waardoor er dus ook tegenwoordig zoveel scheiding plaatsvinden.

4. Zij is niet in de buurt

Verhalen van matrozen die wekenlang onderweg zijn en in elke haven een meisje hebben, kennen we genoeg. Ook vandaag de dag gebruiken mannen zulke gelegenheden voor het vreemdgaan, dus bijvoorbeeld wanneer zij ver weg op zakenreis zijn. Echter zijn er tegenwoordig ook steeds meer vrouwen die bijna niet meer thuis zijn. Dit kan je voorkomen door een goed vertrouwen op te bouwen, en een sterke relatie te hebben, waar beide zeer tevreden zijn op verschillende gebieden. Wanneer jullie relatie erg sterk is, zal een man ook minder behoefte hebben om vreemd te gaan als jij niet in de buurt bent.

5. Veel onenigheden

Strijd en ruzie zorgen bij allebei voor frustratie. En voor dit gevoel zoeken de mannen maar al te graag een uitlaadklep buiten de eigen slaapkamer. Frustratie wegstoppen en met iemand anders samen zijn, iemand waarbij hij wel op prijs gesteld wordt, zorgt ervoor dat veel mannen vreemdgaan. Dit kan je heel simpel voorkomen, ook gewoon door goed met elkaar te blijven communiceren, en elkaar respecteren en te begrijpen. Soms kan je heus niet eens met elkaar zijn, maar dat is niet direct een reden om elkaar de haren in te vliegen.

6. Zelfbewustzijn ontbreekt

Wanneer een man zich begeert voelt en als een goede liefhebbende man, dan stijgt zijn zelfbewustzijn. Maar als deze bevestiging niet meer van zijn partner komt , denkt hij dat de seks niet meer leuk is of dat het komt doordat er teveel ruzie gemaakt wordt. Om die redenen zullen de meeste mannen naar een bevestiging zoeken bij iemand anders. Dit hoeft echter niet altijd direct in seksueel bereik te gebeuren. Veel mannen concentreren zich in zulke situaties op sport of werk. Dit komt meestal voor in lange relaties, en dat je dan meer een broeder-zuster relatie hebt. Dit kan je voorkomen door jullie relatie spannend te houden, door af en toe iets spontaans te doen.

7. De gevoelens ontbreken

Als de gevoelens naar de partner toe niet daar zijn, is het vaak nog maar een kleine stap naar ontrouw. En vaak is dit slippertje een voorloper op de uiteindelijke scheiding. Dit is natuurlijk een pijnlijke ervaring. Als de gevoelens echt helemaal ontbreken, is vreemdgaan alleen te voorkomen, door eerlijk naar elkaar toe te zijn. Dus door elkaar te vertellen dat jullie relatie dus niet meer werkt, daar kunnen jullie beide nog een keer proberen aan te werken. Maar jullie kunnen ook gewoon de relatie verbreken, voordat hij of jezelf misschien vreemdgaat. Het blijft natuurlijk vervelend om een verbroken relatie te verwerken, maar wanneer er ook nog overspel bij komt kijken, maakt dit de situatie nog erger.


Reacties (1)

Reageer
Robertleerwiki reageerde 11 jaar geleden
20 Jul 00:25
Leuk artikel...