Er gaat niets boven Groningen!

Er gaat niets boven een weekendje Groningen, letterlijk en figuurlijk!

Uitgaan kan je natuurlijk overal, maar een weekendje naar Groningen doen niet veel mensen hier in Nederland zomaar, althans de mensen die daar niet vandaar komen natuurlijk. Veel mensen hebben vooroordelen over de stad Groningen, en de Groningers zelf. Vraag zelf sowieso eens een keer aan mensen die wel eens in Groningen zijn geweest en er zelf niet vandaan komen wat ze van deze stad vinden. Dit artikel zal je sowieso helpen om je een beter beeld te geven over de stad Groningen.

Buiten de randstad

Meestal denken mensen in de Randstad dat er in Groningen alleen maar boeren worden, en dat terwijl je die ook genoeg in vele andere delen van Nederland kunt vinden. Zelfs in de omgeving van de Ranstad zelf. Als je zelf een keer een weekend naar Groningen gaat, zal je er achter komen dat er in de stad zelf, gewoon normale mensen zijn, die ook gewoon normaal netjes ABN praten. Meestal zelfs nog beter en netter dan de gemiddelde Nederlander. Ook zal je er achter komen dat een hele grote deel van de inwoners student is. Dit maakt het natuurlijk erg gezellig om als jongere uit te gaan in Groningen. Niet alleen zijn er leuke dingen te doen voor jongeren, ook voor ouderen is er genoeg te doen.

Musea en winkelstraten

Verschillende musea, zoals het bekende Groningen museum bijvoorbeeld is zeker de moeite waard om daar eens heen te gaan, zelfs jongeren zullen dit museum nog mee vallen. Grote winkelstraten, waarvan de Herestraat de bekendste, waar je alle winkels kunt vinden die je nodig hebt voor een dagje shoppen. Ook zijn er tientallen industrie terreinen, met grote woningboulevards (bv. IKEA) of tuincentra (bv. de Hornbach).Hotels zijn er ook genoeg, en ook nog veel goedkoper dan bijvoorbeeld een hotel in andere grote steden als Amsterdam en Rotterdam.

Rond om het centrum, maar eigenlijk overal in de gehele stad Groningen, kunt u heel gemakkelijk verschillende restaurants vinden om heerlijk even te lunchen of te dineren. Zijn er twee bioscopen (de Pathé en de Mustsee - in de Euroborg) voor een heerlijk avondje naar de film.

Jongeren kunnen losgaan in bijvoorbeeld clubs als de Oceans 41 Beachclub, de &zo, drie gezusters, en het Parlement. Daarnaast zijn er overal erg hele gezellige kroegen te vinden voor iedereen wat. Bovendien zijn de meeste horeca gelegenheden ook gewoon tot in de late, of eigenlijk vroege ochtend uren nog geopend.

Prima sfeer

Naast alles wat er te doen en beleven is in Groningen, heerst er in Groningen een hele gemoedelijke sfeer. Ook al is het een redelijke stad, waar je je zeker nooit eenzaam zult voelen, groeten mensen elkaar soms gewoon en kan er een af en toe een glimlach van af zonder dat mensen elkaar per se moeten kennen. In andere grote steden is dit meestal niet zo, en is iedereen alleen maar zich zelf bezig. In Groningen is er ook niet zoveel zinloos geweld als in steden in de Randstad, en dat terwijl een groot deel van de inwoners dus wel student is, vaak uitgaat en genoeg drank drinkt.

Als je nu nog niet overtuigd bent om een keer een weekend naar Groningen te gaan, zodat het bij jou die vooroordelen zal wegnemen, weet ik het ook niet meer en heb ik in iedergeval mijn best gedaan.

Conclusie

De belangrijkste boodschap die ik dus duidelijk aan u probeer over te brengen is: Er gaan niets boven Groningen!