Nooit meer verlegen met vrouwen

De moeilijkste emotie om mee om te gaan voor een man is niet kwaadheid, verdriet of depressie. Het is verlegenheid. Verlegenheid is de poort naar alle andere negatieve emoties. Verlegenheid weerhoudt ons immers van wat wij werkelijk verlangen, en als gevolg daarvan kunnen we kwaad, verdrietig of depressief worden. Wanneer een man toegeeft aan zijn verlegenheid, zal hij niet tegen de vrouw praten. Hij pakt niet de kans om een nieuwe vriend te maken. Sterker nog, hij doet helemaal niets! Hij zit daar maar, vol van zelfmedelijden en angst. En voor hij het weet, zullen zijn gevoelens van eenzaamheid en ontoereikendheid hem geheel in beslag nemen en wordt hij depressief.

Oorzaken van de verlegenheid

Waarom gebeurt dat? Waarom zijn sommige mannen zo vatbaar voor het toegeven aan hun verlegenheid? Realiseer je dat verlegenheid gedrag is dat voortkomt uit wat misschien zal gebeuren. Laten we zeggen dat je een vrouw ziet die je leuk vindt en waar je tegen wilt praten. Voordat je ook maar iets kunt doen, zie je alle mogelijke scenario's in je hoofd voorbij flitsen.

  • Je ziet dat ze je afwijst
  • Je ziet dat ze je uitlacht
  • Je ziet jezelf van streek omdat je het verkeerde tegen haar zei

Of je het nu door hebt of niet, alle mogelijkheden passeren in gedachten de revue wanneer we het verlangen voelen actie te ondernemen richting een vrouw. Onze verlegenheid is een afweermechanisme wat ons probeert te beschermen tegen deze slechte ervaringen! Het probleem is dat als we de slechte ervaringen niet riskeren we ook nooit goede ervaringen zullen hebben! In de kern is verlegenheid de angst om slecht beoordeeld te worden. Iemand die verlegen is, wil niet blootgesteld worden aan de meningen van anderen. Dat is logisch, want:

  • Ze geloven dat deze meningen altijd negatief zijn
  • Ze hebben weinig eigenwaarde en voelen zich kwetsbaar

En het is nog erger als het om knappe vrouwen gaat omdat daar "seksuele bevestiging" meespeelt. Als een knappe vrouw ons afwijst, is het niet alleen een slechte beoordeling, maar zullen we ook wel lelijk zijn, niet waar?

Door de verlegenheid met vrouwen heen breken

De enige manier om door de verlegenheid heen te breken is andere gedragingen aannemen evenals gedachtepatronen die een betere uitkomst promoten. Men moet leren vertrouwen in zichzelf te krijgen, zodat zijn eigenwaarde niet kwetsbaar is voor de beoordeling van anderen. Men moet leren om in actie te komen als dat nodig is, en kansen te grijpen als ze langskomen. Hierdoor zal men sociale vaardigheden alsmede relatievaardigheden aanleren, die zullen helpen om rustig te blijven wanneer er een aantrekkelijke vrouw in de buurt is.

Men moet leren ook de mogelijke positieve uitkomsten te zien, en te kiezen om te streven naar die uitkomsten. Wanneer je van te voren een bepaalde uitkomst voor ogen hebt, dan zul je zien dat de vrouw die jij benadert altijd positief zal reageren. Want zeg nou zelf, misschien wijst ze je niet af, maar heeft ze al jarenlang een relatie met haar vriend. Dan heeft die afwijzing niet eens iets met jou te maken!