Het geheim om meer vrouwen te ontmoeten

Stel... je gaat met wat maten op stap voor een avondje uit, hopend dat je een leuke vrouw tegenkomt die zin heeft in wat lol. Je gaat naar een bar, vindt een plekje en bestelt wat te drinken. De bar is geweldig en jij en je vrienden vermaken zich prima met het kijken naar mooie vrouwen. Je komt echter niet in contact met deze mooie vrouwen! Je wilt met ze praten, maar je voelt je comfortabeler bij je vrienden, pratend over hoe je graag een vrouw mee naar huis wilt nemen die nacht. In plaats daarvan komt het er uiteindelijk op neer dat jullie allemaal hetzelfde vertrekken als jullie binnen kwamen - gezamenlijk, maar zonder vrouwen.

De comfort zone

Het bovenstaande scenario zie je vaak onder de vrijgezel. Dit is een symptoom wat de "comfort zone" wordt genoemd. Eigenlijk heeft iedereen een comfort zone. Dit is een gemoedstoestand waarbij mensen zijn omgeven door dat wat ze bekend is. Vertrouwdheid voedt zelfgenoegzaamheid, wat je ervan kan weerhouden de maatregelen te nemen die nodig zijn om je doel te bereiken, omdat die maatregel onzekerheid in je leven kan brengen - iets wat de comfort zone graag op afstand houdt. Eigenlijk is dit te zien in allerlei sociale situaties - en niet alleen bij het aanspreken van vrouwen. Iets simpels zoals de weg vragen of een simpel gesprekje starten in de metro of in de trein met de medereiziger naast je geeft veel mensen al een gevoel van onzekerheid. Het gaat vaak gepaard met een gebrek aan zelfvertrouwen en je te erg afvragen wat de ander van je vindt. En als dit al bij een simpel gesprekje gebeurt, hoe erg moet deze onzekerheid dan niet zijn wanneer je vrouwen wilt ontmoeten, door ze aan te spreken waar je vrienden bij zijn? Zou je willen dat je deze extra zorg bij het ontmoeten van vrouwen niet meer hebt?

Meer vrouwen ontmoeten door alleen op pad te gaan

Wanneer je een vrouw wilt ontmoeten, moet je weten hoe je door en uit die comfort zone breekt. Hoe doe je dat? Het antwoord is evident: Je moet leren vrouwen te ontmoeten door alleen op pad te gaan! Vrienden kunnen een groot voordeel zijn, maar meestal als je uitgaat, hinderen vrienden je in het leggen van contact met vrouwen. Niet alleen vanwege de comfort zone factor, maar ook doordat andere mannen jouw interacties met vrouwen kunnen ruïneren - bijvoorbeeld door jaloersheid of onbekwaamheid. Maar het idee van alleen uitgaan brengt vaak een gevoel van angst. Want, als je alleen uit gaat, lijk je dan geen loser zonder vrienden? Maakt het niet dat je een beetje eng lijkt? Het antwoord op beide vragen is: nee! De simpele daad van alleen uit gaan kan ervoor zorgen dat je comfort zone wat door elkaar geschud wordt omdat je geen ankers hebt die je eraan vasthouden. Vaak functioneren je vrienden als anker voor je comfort zone, waardoor deze je ervan weerhoudt vrouwen te benaderen. En het is makkelijker om uit deze comfort zone te breken zonder deze ankers. Plus dat je je geen zorgen hoeft te maken om af te gaan tegenover je vrienden wanneer je faalt in het benaderen van een vrouw. In je eentje uitgaan zorgt er voor dat je meer vrijheid en flexibiliteit hebt over waar je heen wilt gaan en te praten met wie je wilt. Als je een bar saai vindt ga je naar de volgende en je kunt vrouwen aanspreken waarover vrienden je misschien zouden plagen. Ook maakt het niet uit wanneer een benadering verkeerd gaat, want waarschijnlijk ziet niemand van hen je ooit nog terug. Je hoeft je dus niet druk te maken over wat men van je zal denken.