Kamperen in de Franse Alpen in Frankrijk

Kamperen in Frankrijk is al vele jaren erg populair en kan op heel veel plaatsen in heel Frankrijk. Frankrijk heeft meer dan 10.000 kampeer terreinen. Deze kampeerterreinen worden veelal gewaardeerd met een of meer sterren. Er zijn verschillende indelingen en categorieën die van 0 tot 4 lopen.Bovendien zijn er nog eens vele duizenden locaties waarbij het mogelijk om te kamperen bij de boer. Deze boeren kampeerplaatsen hebben veelal ook een manege en paardenstallen om uw http://www.verzorgingpaarden.nl/Welke_Friese_paarden_zijn_makkelijk_te_verzorgen@@fries paard of pony te verzorgen. Dat maakt een boeren kampeerplaats de ideale kampeerplaats voor een ponyvakantie of een vakantie voor paardrijden. Hieronder staat uitgelegd waar de mooiste plekjes te vinden zijn in de Franse Alpen.

Kamperen in de Franse Alpen

Voor kamperen met je eigen tent, caravan of camper in naar Frankrijk zijn er vele mogelijkheden. De eenvoudigste camping die in elk dorp of elke stad wel te vinden is, is de Camping Municipal. Dit is de gemeentelijke camping met alleen enkele basisvoorzieningen, Zo is het sanitair in het algemeen eenvoudig, maar schoon. Hier kan je vaak rustig kamperen, met niet al te veel staanplaatsen. De prijs per persoon per nacht is vaak laag. In het hele land zijn campings van 0 tot 4 sterren die van vele luxe faciliteiten bieden. Denk hierbij aan luxe faciliteiten, zoals meerdere zwembaden, een sauna complex, tennis banen en een of meer restaurants. Deze campings zijn vaak erg druk bezocht in het hoog seizoen. Ook veel gezinnen met kinderen gaan hier kamperen.

Goede ervaringen met kamperen in Frankrijk

Camping Les Fontaines In 2008 zijn wij in de omgeving van meer van Annecy gaan kamperen. De camping Les Fontaines ligt aan de zuidkant van het meer van Annecy. Les Fontaines is een niet al te grote camping. Vanaf de camping heeft u een mooi uitzicht op de groene omgeving en met de auto of te voet bent u snel aan het meer van Annecy. Er zijn luxe faciliteiten, zoals een zwembad met 5 glijbanen, een bubbelbad en een peuter zwembad. Kortom ideaal voor gezinnen met kinderen. Rondom het meer van Annecy ligt bovendien een fietspad en een wandelpad 'tour du lac'. De lengte is ongeveer 25 km.

Camping Belledonne

In de zomer van 2008 hebben wij een bezoek gebracht aan Camping Belledonne. Dit is een kleine camping gelegen in de bergachtige omgeving van de Franse Alpen. De voorzieningen zijn eenvoudig, maar het zwembad is erg mooi. De camping ligt op circa 5 kilometer van het centrum van Bourg d'Oisans. De Afstand vanaf Amsterdam is circa 1160 km.

Camping Les 2 Plages

In de zomer van 2007 waren wij op Camping Les 2 Plages. Les 2 Plages (letterlijk vertaald 'de twee stranden') ligt in de badplaats Châtelaillon-Plage tussen de dorpjes La Rochelle en Rochefort. In het centrum van deze badplaats is het in de zomer bijna dagelijks marktdag. De camping Les 2 Plages ligt aan de rand van deze badplaats en vlakbij het mooie, parelwitte strand van de Atlantische Oceaan. Mogelijkheden voor uitstapjes zijn de dorpjes Rochefort, La Rochelle, Ile de Ré en het bekende Fort Boyard. Ford Boyard kent u ook van het gelijknamige Nederlandse tv-programma, waar gelukzoekers in het Fort allerlei opdrachten moesten uitvoeren.

Tips over kamperen in Frankrijk

 • Het aanbod van campings en kampeerplaatsen in de Franse Alpen is groot. Hoe krijg je een goed overzicht?

Er zijn verschillende gidsen in de boekhandel te koop die een overzicht van de belangrijkste kampeer terreinen vermelden. Een daarvan is: 'Le Guide officiel des terrains de camping' (officiële gids van kampeerterreinen). Deze gids is te koop bij alle grotere boekwinkels en internet boekwinkels.

 • Vrij kamperen in Frankrijk

Vrij kamperen in Frankrijk mag niet op de openbare ruimtes. Net zoals dat in Nederland ook niet mag. Dus je mag niet zo maar gaan kamperen op het strand, op parkeerplaatsen langs de snelwegen en al helemaal niet in beschermde landschappen. Wel mag je op privé terreinen parkeren. Vraag wel eerst toestemming aan de eigenaar!

 • Franse Streekgerechten
 • tartiflette (aardappels, spekjes, reblochon kaas, ui en crème fraiche)
 • raclette (gourmet met kaas en verse vleeswaren)
 • kaasfondue
 • fondue Savoyarde
 • verschillende kazen zoals de Tomme de Savoie en Reblochon

Links naar Franse campings

 • www.campinglesfontaines.com
 • www.le-belledonne.com
 • www.2plages.com
 • www.neckermann.nl
 • www.jiba.nl

Fietsen in Frankrijk

Ga je met de caravan naar Zuid Frankrijk? Zet dan enkele fietsen in de caravan. Fietsen in Frankrijk is zeer ontspannen. Je kan ook ook ter plekke enkele fietsen huren of een http://www.electrische-fiets.info/Tweedehands_electrische_fiets_kopen@@tweedehands fiets kopen.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden