Kamperen in Bretagne Frankrijk

In onderstaand artikel staan onze ervaringen op verschillende campings in Frankrijk. Regelmatig vragen mensen naar onze ervaringen over de vele landen die wij bezocht hebben en middels deze webpagina’s willen wij alle geïnteresseerden zo volledig mogelijk informeren. Onze mening hoeft niet overeen te stemmen met de mening van andere bezoekers in dezelfde periode aan dezelfde camping. Wij hebben in de zomer van 2008 door een groot deel van Frankrijk rondgetrokken, op zoek leuke campings met een langere verblijfsmogelijkheid in de komende zomervakanties 2009, 2010 en 2011.

Kamperen in Frankrijk

Kamperen op vakantie in Frankrijk is ideaal. De voordelen zijn legio: de reisafstand naar bijna elke bestemming in Frankrijk is binnen een dag auto rijden te bereiken, het is bijna altijd mooi weer, de mensen zijn vriendelijk, het eten is lekker, de campings zijn schoon etc. En kamperen is sowieso ideaal met kinderen. Want kinderen vermaken zich daar prima en daarom zijn papa en mama ook blij.

Bretagne

De kustlijn van Bretagne is vele honderden kilometers lang. De zon schijnt er vaak, dus ideaal voor een vakantie aan zee. Aan de kust vind je pittoreske haventjes, zandstrand en ook ruige kust zonder strand. Langs de noordkust liggen schitterende stranden die bij hoog water vaak helemaal onderlopen. Tussen deze stranden in liggen vele mooie moderne badplaatsen en eeuwenoude vissershavens. De zuidkust is met rivierdalen minder ruig en heeft een milder klimaat.

Het Bretonse binnenland heeft ook heel veel moois te bieden. Bretagne heeft veel mooie gebouwen en kruisbeelden. Deze regio vormde een grote inspiratiebron voor vele kunstenaars zoals Paul Gauguin. In Oost Bretagne zijn in plaatsjes zoals Vannes, Dinan en de hoofdstad van Bretagne Rennes goed bewaard gebleven historische wijken. Deze stammen soms uit de middeleeuwen. Hier vindt u ook gezellige markten, winkels, een crêperie (pannenkoeken huis) en restaurants.

Camping Domaine des Ormes

Camping Domaine des Ormes is fraai gelegen op het landgoed van een 16e-eeuws kasteel. Deze ruim opgezette camping is van alle gemakken voorzien met vele faciliteiten zoals een zwembad. Heel kindvriendelijk dus ideaal voor het hele gezin. Op enkele kilometers ligt het historische stadje Dol de Bretagne. Ook de havenstadjes Saint Malo, Dinard en de Mont Saint Michel liggen op korte reisafstand van de camping

Camping Domaine De Kerlann

Camping Domaine De Kerlann is luxer dan de hiervoor beschreven Camping Domaine des Ormes. Camping Domaine De Kerlann heeft nl. een zwemparadijs met glijbaan en overdekt binnenbad met jacuzzi. Van de dichst bij gelegen plaatsjes vonden wij de volgende een bezoekje waard: Pont Aven, Concarneau en de mooie stranden bij Névez en Port Manech.

Tips

Het weer in deze regio van Frankrijk kan erg onstabiel zijn. Neem dus een overdekte bbq mee.

Links

www.zoover.nl

www.anwb.nl


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden