Kamperen in de Bourgogne in Frankrijk

Voordat u verder leest: hieronder staan onze ervaringen op verschillende campings in Frankrijk. Regelmatig vragen mensen naar onze ervaringen over de vele landen die wij bezocht hebben en middels deze webpagina’s willen wij alle geïnteresseerden zo volledig mogelijk informeren. Onze mening hoeft niet overeen te stemmen met de mening van andere bezoekers in dezelfde periode aan dezelfde camping. Wij hebben in de zomer van 2008 door een groot deel van Frankrijk rondgetrokken, op zoek leuke campings met een langere overnachtingsmogelijkheid in de komende jaren 2011, 2012 en 2013.

Kamperen in de Bourgogne

De Morvan is één van de mooiste natuur parken van Bourgondië. De Morvan is tevens een dunbevolkte streek met vele meren, glooiende heuvels en een veelzijdige natuur. Voor de sportieve vakantie ganger zijn wandelpaden en fietspaden uitgezet. De watersporters zullen veel plezier hebben op één van de meren. Op korte afstand van de camping zijn bezienswaardige historische plaatsen als Avallon, Dijon, Autun en Beaune. Beaune staat bekend als dé wijnstad van deze regio.

Camping Domaine de Pannecière

Vlakbij het meer van Pannecière ligt de camping Domaine de Pannecière. Deze camping ligt op ca. 3,5 km van het dorpje Montigny en Morvan. Camping Domaine de Pannecière is een ruim opgezet vakantiepark met een gedeelte waar kamperen mogelijk is. De camping is qua opzet eenvoudig en biedt veel rust. Camping Domaine de Pannecière beschikt over stacaravans met 3 of 4 kamers. Deze stacaravans zijn voorzien van een woongedeelte en een slaapgedeelte met verwarming. De kleine keukentjes hebben vier kookplaten, een magnetron en een koelkast met vriesvak. De stacaravans hebben twee (of drie) aparte slaapkamers. Een kleine badcel met douche en apart toilet maken de caravan compleet. De caravans hebben een veranda en tuinmeubilair.

Faciliteiten

Camping Domaine de Pannecière beschikt over een receptie, snackbar / restaurant / pizzeria, een levensmiddelenwinkel en een bar met terras. Het zwembad is geopend in het hoog seizoen, met zonneterras en ligbedden.

De tennisliefhebber vindt op Camping Domaine de Pannecièr een tennisbaan en er zijn diverse speelveldjes en sportveldjes. In het hoogseizoen is er animatie voor kinderen. De fitnessruimte is efficiënt ingericht. Er is een speeltuin voor de kleinste kinderen, minigolf en jeu de boules voor de wat grotere kinderen. Voor de volwassenen is er mogelijkheid tot fietsverhuur. Op ca. 200 m is er vis gelegenheid.

Tips voor mooie campings in Frankrijk

Eigen tentje bij de stacaravan is in Frankrijk niet overal toegestaan.


Gebruik van hout gestookte barbecue is meestal niet toegestaan.

Gebruik van eigen elektrische barbecue is wel toegestaan.

De camping beschikt over enkele wasmachines en een wasdroger.


Conclusie

Deze camping is ideaal voor de kampeerder die van rust houdt. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Geen lawaaiige disco, maar veel rust. Grotere kinderen zullen zich hier al snel vervelen. Wij vinden het hier top!

Links over campings in Frankrijk

  • www.anwb.nl
  • www.cheaptickets.nl
  • http://vrijuit.nl/bourgogne.aspx@@vakantie Bourgogne


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden