Op vakantie kamperen in istrie kroatie

In de afgelopen vijftien jaar is Kroatië van een armoedig land dat revalideerde van de oorlog uitgegroeid tot een prachtig vakantieparadijs. Je kunt er op vele plekken kamperen, hotels boeken en huisjes huren.


Kroatië is qua oppervlakte niet veel groter dan Nederland, maar kent een groot aantal verschillende landschappen, vaak op kleine afstand van elkaar te vinden. Kroatië heeft meer dan 1200 bewoonde en onbewoonde eilanden, hetgeen watersport bijzonder aantrekkelijk maakt.


Vakantiehuis Kroatie

Verder landinwaarts bevinden zich prachtige natuurparken en bezienswaardigheden als de meren van Plitvice. In dit artikel wordt onze ervaring beschreven over onze kampeer vakantie in Istrië, in Kroatie.


Rondreis Kroatie

Istrië is een schiereiland aan de Adriatische Zee. Istrië kent een bijzonder prettig Mediterraans klimaat.


Enkele mooie plaatsen in Istrië zijn Pula, Poreč, Rovinj, Pazin, Labin, Motovun, Buzet en Buje. Het is een zeer toeristisch ingestelde provincie en het gros zal je ook met open armen hartelijk ontvangen. De mensen spraken er altijd Kroatisch, Italiaans en Duits, maar de laatste jaren begint Engels ook een taal te worden waarmee je behoorlijk uit de voeten kunt.

Tussen Vrzar en Rovinj (boven en onder het Limski kanaal) liggen verscheidene 3 á 4 sterren-campings, de natuur is er geweldig en het weer altijd prachtig. Campings als Valalta, Monsena, Polari, Vesnar zijn enorm mooi. Camping Valalta bijvoorbeeld, heeft talloze sport gelegenheden van een soort klootschieten, voetbal, tennis tot para sailing en andere watersporten. Tevens ligt er een mooie jachthaven bij en zitten er talloze restaurantjes op en rondom de camping. Aan de rand van de vele baaien zijn ook vele http://www.vakantiehuis-vergelijken.nl/products/kroatie.html@@Kroatie vakantiehuisjeste huren. Ideaal voor als je met een groep naar Kroatie en flink op kosten wilt gaan besparen.

Vakantie Kroatië

Tips voor een geslaagde kampeer vakantie:

  • Trek vooral enkele dagen uit om naar de meren van Plitvice te gaan, er liggen meerdere leuke campings bij in de buurt en er rijden meerdere bussen per dag heen en weer zodat je er een hele dag rond kunt lopen en genieten van de 18 meren gelegen op verschillende hoogtes.
  • Het openbaar vervoer is goed. Zowel de bussen overdag als in de nacht zijn goed geregeld. Het is mij zelfs gelukt om heel Kroatië te bekijken via bus! Treinen zijn alleen handig te gebruiken landinwaarts.

Een huur auto is het beste alternatief. Voor een goedkope huurauto kan je eens kijken Sixt.nl.

Pak daarnaast ook eens de fiets om er op uit te trekken. Je kan enorm mooi fietsen in de omgeving van Istrië.

Camping Kroatie

Links naar campings en kampeer terreinen in Kroatie:

  • www.oad-reizen.nl
  • www.eurocampings.net/nl/europa/kroatie/istrie/

Vliegreis Kroatie

Steeds meer maatschappijen vliegen naar Istrie.

Wij boekten goedkope vliegtickets via Cheapticket.nl

Andere verre bestemmingen

Andere interessante links


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden