Het mooiste hotel op vakantie in Venetie

Venetië in Italië is niet alleen een prachtige stad, het is ook een prachtige vakantiebestemming. Venetië staat bekend om het vele water wat zij heeft, het wordt dan ook niet voor niets de waterstad genoemd. De stad van het water heeft wel wegen, maar het overgrote deel van het transport vindt per boot plaats. Ikzelf ben er recentelijk op vakantie geweest en ik mijn ervaringen staan hieronder beschreven.

Hotels in Italië

Ik heb een week lang in het San Moise hotel overnacht. Dit hotel ligt erg mooi gelegen in het centrum en is op loopafstand van het Piazza San Marco, het bekendste plein van Venetië. Het is een klein en comfortabel hotel en is ingericht met meubilair en stoffen die teruggrijpen naar de Venetiaanse stijl uit de 18e eeuw. Het hotel heeft 16 kamers en is voorzien van een hoop faciliteiten. Zo heeft het hotel draadloos internet en heeft u er de mogelijkheid te relaxen in een jacuzzi of uw geluk te beproeven in het casino. Een nadeel vond ik het ontbijt, dit vond ik soms niet even lekker, maar gelukkig waren er genoeg restaurants in de stad waar het wel prima ontbijten was.

San Moise in Venetie

Zoals gezegd is het Piazza San Marco het bekendste plein in Venetië. Aan het plein bevinden zich onder andere de ingang van het Dogenpaleis en de de San Marco, waar het plein ook naar vernoemd is. De San Marco is de kathedraal van Venetië en is niet alleen van buiten erg mooi om te zien, maar een kijkje van binnen is ook zeker de moeite waard. Zorg wel dat je er vroeg aankomt omdat er vaak een hele lange rij staat.

Naast deze bekende gebouwen zitten er heel veel winkels in het centrum van Venetië. Deze winkels zijn erg leuk om een beetje in rond te snuffelen, maar let wel op alles is er erg duur. Op het plein zijn zeer veel duiven die een decor vormen voor de vele toeristen.

Gondelvaart in Venetie

Iets wat je zeker moet doen in Venetië is een rondvaart per gondel. Tegen betaling laat een gids je de stad zien vanuit een bootje, zodat je op plekken komt waar je te voet niet kan komen. Elke keer als je onder een van de vele bruggen van Venetië vaart heb je veel bekijks van de andere toeristen, wat de gezellige sfeer in de stad ten goede komt.

Autohuur in Italie

Het openbaar vervoer in Italie ie redelijk goed georganiseerd. Toch zijn er vele leuke plaatsen niet bereiken zonder auto. Het huren van een auto is een daarom aan te raden. Wij hebben goede ervaring met Sixt.

Conclusie over vakantie in Italie

Venetie is een erg mooie, indrukwekkende stad waar je zeker een keer moet zijn geweest.Een tripje Venetie is erg goed te combineren;met een rondreis door de rest van Italie.

Andere interessante bestemmingen in en buiten Italie

Zorg dat jij regelmatig een VV kantoor in loopt voor het verzamelen van brochures, folders en flyers. Veel entertainment bedrijven laten speciaal voor dat doel http://www.goedkoopdrukkenenverspreiden.nl/nl/flyers-maken@@flyers maken. Vraag dus gerust naar flyers met nuttige informatie.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden