De beste Hotels in Zuid Afrika

Zuid Afrika is een van de meest populaire vakantie bestemmingen voor Nederlanders die naar Afrika reizen. Wij maakten een voorbereidende rondreis om de vakantie voor 2009 en 2010 voor te bereiden voor een grote groep vrienden uit Nederland. Onze ervaringen vind je hieronder.

Vakantie Zuid Afrika

Zuid Afrika is een ideale vakantie bestemming. Zuid Afrika heeft zon, zee en strand, zoals bijvoorbeeld de leuke kustplaats Plettenburgbay. Bovendien heeft Zuid Afrika ook natuur en cultuur. Zoals het bekende natuurpark, Paul Kruger Wildlife Park. De hoofdstad Pretoria ligt in ´Gauteng Province´, in het Noordoosten van Zuid Afrika. Helaas is er in deze stad een hoge werkeloosheid en daarom is er veel criminaliteit. Net als in de grote stad Johannesburg, die vlakbij ligt. Johannesburg is de stad met een grote economische activiteit. Hier zijn veel bedrijven gevestigd. De verschillen tussen arm en rijk zijn erg groot. Deze steden kan je als vakantiebestemming beter mijden. De rest van Zuid Afrika is namelijk mooier en veiliger.

Hotels Zuid Afrika

Er zijn vele vele mogelijkheden voor een goede overnachting. Van zeer eenvoudig tot zeer sjiek. Van goedkoop tot erg duur. Wij zochten enkele betaalbare hotel accommodaties.

Hotels in Rustenburg

Op een half uur rijden van Pretoria ligt de plaats Rustenburg, aan de voet van de Magaliesberg. In Rustenburg liggen vele leuke hotels en guest houses, waaronder het Hunters Rest Resort. Dit hotel heeft zeer veel moderne faciliteiten, zoals een 9 holes golfbaan met driving range, tennisbanen, squash banen, gym met sauna en stoombad. Bovendien zijn er meerdere zwembaden voor grote en kleine kinderen. Voor de kleine kinderen is er bovendien kinderopvang in de crèche. In het business centre is fax en internet.

Hotels Johannesburg

Veel intercontinentale vluchten komen naar Johannesburg. Vlakbij het vliegveld zijn enkele hotels die de moeite waard zijn, mocht je een goede nachtrust nodig hebben. Budmarsh Private Lodge is een oase van rust, vlakbij Gauteng Province. Budmarsh Private Lodge beschikt over 18 prachtige hotelkamers. Deze vijf sterren Lodge is een prima uitvalsbasis voor uitstapjes zoals een bezoek aan Maropeng, het ´Elephant Sanctuary´, en tot slot een bezoek aan Blaauwbank Goudmijn. De keuken van deze lodge is zeer beroemd en de eigenaar (tevens chef kok) is lid van de prestigieuze Chaine des Rotisseurs in... Frankrijk. Voor wijnliefhebbers nog een echte tip. Vraag of je de wijnkelder mag zien. In de wijnkelder vind je de mooiste wijnen uit Zuid Afrika, bijvoorbeeld uit Stellenbosch. Bovendien kan je in deze kelder erg romantisch dineren. Tot slot. Elke hotelkamer is anders in deze lodge. De ene hotelkamer heeft een jacuzzi, de andere hotelkamer een buiten-douche, etc. Kortom een zeer bijzondere lodge die de moeite waard is om te bezoeken.

Last minute Zuid Afrika

Johannesburg en Kaapstad zijn de belangrijkste luchthavens in Zuid Afrika. Vanuit Amsterdam gaan er rechtstreekse vluchten naar beide steden. Het is echter ook mogelijk om vanaf Duitsland te vliegen. Goed bereikbaar vanaf Nederland zijn de Duitse plaatsen Düsseldorf en Niederrhein. Deze luchthavens zijn veel goedkoper dan luchthaven Schiphol in Amsterdam. Zeker als je bereid bent een tussenlanding in bijvoorbeeld Cairo, Egypte voor lief te nemen, kan je via Duitsland veel goedkopere vliegtickets boeken.

Het weer in Zuid Afrika

In de Nederlandse wintertijd van november tot februari is het zomer in Zuid Afrika. Houd er rekening mee dat het in deze zomerperiode dus flink warm is. Loop niet in de felle zon. Je bent dichterbij de evenaar dan je denkt. Bijna elk hotel heeft wel een zwembad om af te koelen. Er zijn zelfs hotels die een koelinstallatie hebben om het zwembad te koelen.

Links naar andere hotels en vakantie bestemmingen

www.visitgauteng.net

www.budmarsh.co.za

Het beste http://www.afrikavakantie.info/de-beste-hotels-in-kaapstad@@Hotel Kaapstad.

Tot slot enkele tips

De economie van Zuid Afrika is grotendeels tot bloei gekomen door de vondst van goud. Dit bracht rijkdom voor enkelen die veel goud hebben gevonden. Ook waren er slimme zakenlieden die spullen gingen verkopen aan de goudzoekers, zoals spijkerbroeken. En er zijn zeer veel hotels die hun bestaansrecht danken aan de aanwezigheid van goud in de Gauteng regio. Een bezoek aan een goudmijn maakt een vakantie in Zuid Afrika compleet.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de historie van Zuid Afrika, bezoek dan ook de Cradle of Human Kind. In deze grotten zijn menselijke resten gevonden. Het bezoekerscentrum en de grotten vind je ten zuiden van Johannesburg.


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden