De beste hotels tijdens een rondreis op vakantie door Nazca en Arequipa in Peru

Het zuidwesten van Peru heeft veel te bieden voor de moderne toerist. Ter voorbereiding op een studiereis in de zomer van 2010, gingen wij met een groep vrienden naar Peru. Onderdelen van deze vakantie reis ter voorbereiding op de groepsreis in 2010 worden hieronder uitgelicht.

Wat maakt Nasca en Pisco in Peru interessant?

De dorpjes Pisco en Nazca liggen zo'n 450 kilometer ten zuiden van de hoofdstad van Peru, Lima. Nazac en Pisco liggen aan de kust en toch ook in de woestijn. De weg er naar toe voert langs de uitlopers van het Andes gebergte. Dit gedeelte van de Andes laat een zeer afwisselend en fascinerend landschap zien.

Het dorp Pisco

Pisco staat bekend om de enorme zandduinen. Vergelijkbaar met de zandduinen in Namibie. De zandduinen in Pisco Peru hebben echter niet de oranje rode kleuren die zo typisch zijn voor Namibie. Op deze zandduinen kan je wandelen en 'Sandboarden'. Bij sandboarden ga met een soort plank 'surfen' door het zand. Ook worden uitstapjes georganiseerd met 4*4 Landrovers en Jeeps.

De stad Nazca

In het woestijn zand zijn contouren verschillende figuren zichtbaar. Wie deze reusachtige figuren heeft gemaakt is niet duidelijk. De lokale bevolking denkt dat buitenaardse wezens dit hebben gedaan.

Bekende figuren vanuit de lucht zichtbaar, zijn onder andere spin, Condor, boom, hond, aap en papegaai, handen, astronaut, Walvis, etc. Deze figuren zijn het beste zichtbaar vanuit de lucht. Vanuit een vliegtuig dus. Er zijn verschillende maatschappijen die korte vluchten met een propeller vliegtuig aanbieden. De vlucht in een klein propellervliegtuig is al een sensatie op zich, het uitzicht op de figuren in het zand is fenomenaal.

Hotels in Pisco

Tambo Colorado Hostal ligt 50 meter van het centrale plein. Vlakbij enkele restaurants en het busstation. Hotel Oro Viejo (hotel oud goud) ligt vlakbij het busstation waar de belangrijkste bussen stoppen. Het is geen luxueus hotel, maar heeft wel een zwembad op het binnen plein. Daar kan je lekker bij komen van de rit per huurauto of bus. Voor de huur auto is een aparte parkeerplaats beschikbaar, dus de huurauto staat veilig. Hoteles Del sur Peru heeft alles wat je tijdens vakantie wenst. Nette hotelkamers met airco, Wifi toegang tot internet, een cafetaria met lekker eten, een bar en een plek om geld te wisselen (zowel euros en US dollars). Tevens heeft dit hotel een vestiging in Nazca. Dit hotel biedt taxi service aan naar Isla Ballestas, gelegen in Paracas. Paracas ligt echter 4 uren autorijden ten noorden van Nazca en Pasco. Spreek van tevoren een duidelijke prijs af.

Hotels in Nazca

Hotel 'El Mirador De Nasca' ligt in het centrum van Nasca aan het plaza de Armas. Dit comfortabele hotel beschikt over internet en een cafetaria. Sommige hotel kamers zijn voorzien van airconditioning. Vraag ernaar indien je airco op je hotelkamer wilt. Niet elke hotel eigenaar zal als eerste de meest aantrekkelijke hotelkamer laten zien.

Hotel Javregui biedt eenpersoons hotelkamers en tweepersoons hotel kamers aan voor een redelijke prijs.

Libon Hotel ligt in een zijstraat van de drukke straten Jr. Grau en Fermin Del Castillo, die beide uitkomen op de centrale markt. Het Libon hotel is bereikbaar via de trap aan de rechterkant van het gebouw. Aan de buitenkant lijkt Libon hotel wellicht niet zo aantrekkelijk. Toch is het een zeer schoon en net hotel. De prijzen voor een nacht in een hotelkamer staan duidelijk vermeld. Uiteraard kan je (ook) hier afdingen op de prijs, indien je meerdere dagen wilt blijven.

Het vliegveld in Nazca

Het vliegveld in Nazca heet Aerodrome Maria Reiche.

Dit vliegveld is gemakkelijk binnen 10 minuten vanaf het centrum van Nazca met een taxi te bereiken. Het vliegveld is erg schoon. Houdt rekening met een luchthavenbelasting van 20 soles, ongeveer 4 euro.

Tips, bronnen en adressen in Peru

Mocht je 's avonds nadere uitleg willen over de figuren in het zand van Nazca, ofwel de 'Nazca Lines', dan kan je naar het Planetarium. Daar wordt in een film van een uur tekst en uitleg gegeven over het ontstaan van de Nasca lines. Het Planetarium is gevestigd in het Peruvian Institue of Astronomy.

Vliegmaatschappijen in Nazca

www.aerodiana.com.pe

www.aeroparacas.com


Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden