Op minivakantie naar een boeren camping

De boerencamping als mini vakantie

Zit jij er aan te denken waar je dit jaar naar toe zult gaan op vakantie? Ga je kamperen of ga je naar een luxe hotel? Heb je er wel eens aan gedacht om vakantie te gaan vieren op een boeren camping?

Je kunt zowel naar boeren campings toe gaan hier in Nederland, als in het buitenland, bijvoorbeeld naar een boeren camping in Frankrijk.

Voor veel mensen hebben boeren campings iets moois. Zeker gezien het grandioze succes van boer zoekt vrouw, zijn veel mensen het boeren leven toch wel erg gaan romantiseren. En ja, wat is er dan mooier dan te gaan kamperen bij een boer?

Er zijn veel boeren campings te vinden

Boeren campings schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Een goed voorbeeld hiervan zijn de svr campings. Dit zijn stuk voor stuk boeren campings. Je weet dus dat als een camping een svr camping is, dat je gaat kamperen bij een boer.

Rust, natuur en verse producten

Een van de grote voordelen van kamperen bij een boer is dat je vaak al lekker dicht bij de natuur zit. Heb je zelf wel eens een boerenbedrijf midden in de stad gezien? Je kunt in een boeren camping dus heerlijk tot rust komen. Of je nu naar een boerencamping in Friesland gaat of naar een boerencamping in Drenthe. Verder kun je allerlei verse producten kopen bij de boer. Denk aan elke ochtend:

  • verse eieren
  • een vers stukje vlees
  • en een glas melk.

Boeren campings: klein en persoonlijk

Veel mensen vinden een boeren camping ook een verademing, omdat ze niet zo groot zijn als de hele populaire campings in bijvoorbeeld Frankrijk en Italië. Doordat dit soort campings zo groot zijn, kun je hier bijvoorbeeld niet lekker tot rust komen. Of zitten er buren naast je die alleen maar bier lopen te drinken en harde muziek draaien.

Verder is een boeren camping ook veel persoonlijker. De boer kent iedereen die aan het kamperen is en dit maakt de sfeer ook heel gemoedelijk. Lekker een praatje maken met de buren, misschien ook samen een hapje eten. Kortom, een hele fijne en gezellige sfeer.

Voldoende faciliteiten bij een boeren camping

Bij een boeren camping denk je misschien in eerste instantie aan een weiland waar dan je caravan op komt te staan. Gelukkig is het helemaal niet zo primitief. Je kunt ook bij boeren campings uit genoeg campings kiezen. Zo zijn er zelfs boeren campings met zwembaden. Verder zijn de wc's en douches vaak van goede kwaliteit. Ook andere dingen zoals internet is ook vaak aanwezig bij een boer. Je hoeft er dus bang voor te zijn dat je bij een boeren camping alleen maar kunt genieten van de geur die de koeien produceren.

Lengte van de vakantie

Bij een boeren camping kun je in principe zolang gaan kamperen als je zelf wilt. Je zult er alleen wel rekening mee moeten houden dat vooral in het hoogseizoen de camping regelmatig vol zal zitten. Maar in principe kun je van 2 dagen tot 2 maanden bij een boer gaan kamperen.

Kortom

Als jij komende vakantie:

  • even niet goed weet waar je dit jaar op vakantie heen wilt,
  • niet al te veel geld hebt, maar wel gezellig op vakantie wilt
  • een keer wilt mee maken wat een vakantie bij de boer nu inhoudt
  • genoeg hebt van de luxe in luxe hotels en appartementen

Denk er dan eens over na om lekker in het Hollandse land naar een boerencamping te gaan.